20 Nisan 2009 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ SARMA TATLI

Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kremşanti ( isteğe bağlı çikolatalı, çilekli veya sade olabilir)
  • 1/2 su bardağı süt ( krem şanti için,pakette yazan miktarı uygulayabilirsiniz)
  • 2 adet muz
  • Fındık yada çamfıstığı
  • Bolca hindistan cevizi
  • Damla çikolata veya rendelenmiş çikolata
Yapılışı
  1. 3 su bardağı sütün içine unu, toz sekeri ilave edip mikser ile 5 dk. yüksek ayarda çırpın. Daha sonra ocağa koyun ocakta mikserle karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin, üzeri baloncuk baloncuk olacak ( mikserle çırpacağınız için teflon tava kullanmayın sora benim yaptığım gibi başka tencereye boşaltmak zorunda kalırsınız).
  2. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı koyun ve biraz karıştırın. 25-40 cm arası dikdörtgen borcamın üzerine hiç açık yer kalmayacak şekilde bolca Hindistan cevizi serpiştirin. Arkasından pişen muhallebiyi tepsinin her yerine eşit miktarda dökün ve bir spatula yardımıyla her tarafına yayın.
  3. Toz kremşantinin içine soğuk sütünüzü koyun, mikserle karıştırın. Karışımı muhallebinin üzerine yayın.
  4. İsteğe bağlı üzerine damla çikolata ve muz koyabilirsiniz. Buzdolabında 2 saat bekletin. Çıkardıktan sonra istediğiniz aralıklarla kesin çok küçük kesmemeye özen gösterin.
  5. Daha sora bir spatula yardımıyla dikkatli bir şekilde muhallebinin altına spatulayı sokarak yuvarlayıp katlayın sigara böreği gibi silindir şeklinde olacaktır. Bu işlem zor gibi gelebilir ama hiç değil altına bolca hindistan cevizi serptiyseniz çok rahatlıkla yapışmadan kalkacaktır ve servis tabağına alabilirsiniz.
  6. Üzerine isteğe bağlı çikolata sosu gezdirebilirsiniz, yanlarına da muz ve çilek koydunuz mu ikrama hazırdır.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)