20 Nisan 2009 Pazartesi

ŞİPŞAK TAVA BÖREĞİ





Malzemeler
  • 1 buçuk yufka
  • 1 çay bardağı yoğurt yada süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • İçi için; Peynir, maydonoz karışımı yada sucuk ve sosis
Yapılışı
  1. Önce tavanın içini yağlayın. Yufkayı resimdeki gibi tavaya yerleştirin, kenarları biraz dışarı sarksın.
  2. Bir kabın içinde yoğurt, yumurta ve yağı karıştırın. Bu karışımdan yufkaya bolca sürün. Üzerine dağınık bir şekilde yufkanızı kopararak yerleştirin ( çok fazla yufka koyarsanız kalın olur ve içi pişmeyebilir). Tekrardan içine yoğurtlu harcı dökün ve onun üzerine de koymak istediğiniz malzemeyi ekleyin.
  3. Dışa doğru sarkan yufkalarla üzerini kapatın. Ocakta kısık ateşte arkalı önlü çevirerek pişirin. Yaklaşık olarak 13 dk. da hazır oluyor. Süper bir lezzeti var, börek krizine girdiğinizde 15 dakikada hazır ve nefis bir şey.
AFİYET OLSUN...

Melekçim ellerine sağlık. Her zamanki gibi değişik ve güzel şeyler yapmışsın. Meleği ortak yapmakla çok iyi yapmışım :) Çok sağol canım...


2 yorum:

  1. Görüntü harika hazırlanışı da pratik.Tarif için teşekkür ederim en yakın zamanda denemeyi düşünüyorum.Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek, ben tesekkur ederim :) Sevgiler

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)