22 Haziran 2009 Pazartesi

MERMER CHEESECAKE

Malzemeler
  • 125 gr pötibör bisküvi
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 400 gr krem peynir
  • 150 gr tozşeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 150 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • Servis için; dondurma veya krema
Yapılışı
  1. Bisküvileri havanda dövüp, kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin.
  2. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  3. Krem peyniri tozşekerle çırpın.
  4. Üzerine, yumurtaları, vanilyayı ve kremayı ilave edip karıştırın.
  5. Ayrı bir yerde çikolatayı benmari usulü eritin. Krem peynirli karışımın 1/3'ünü eritilmiş çikolataya karıştırın. Kalan krem peynirli karışımı kek kalıbındaki kekin üzerine dökün. Üzerine çikolatalı karışımı yayın.
  6. Çatal yardımıyla kekin üzerine mermer görünümü verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  7. Keki fırının içinde soğutun. Buzdolabına alıp, 30 dakika dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...

TARİF : Sofra dergisi, 2008

Değişik bir cheesecake oldu yalnız ben bir dahaki sefere krem peynir yerine labne peynir kullanıcam, yapmak isteyenlerinde öyle tercih etmesini tavsiye ederim. Hafif tuzlu bir tad verdiği için ben pek sevemedim. Ayrıca yanında kesinlikle sütlü dondurma ile yemenizi öneririm. Çikolata ile tadı dengelicektir. Yanıısıra cheesecakelerin bir gün önceden yapılıp, ertesi gün servis edilmesi onları daha lezzetli kılıyor... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)