- 3 yumurta ( oda sıcaklığında olmalı )
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 10-15 adet vişne
- Yumurta, toz şeker ve vanilyayı aynı kabın içerisinde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyerek biraz daha çırpın.
- En son un ve kabartma tozunu ilave edip çok az çırpın.
- İstediğiniz bir borcamın tabanını yağlayarak veya yağlı kağıt sererek, hazırladığınız karışımı borcama dökün.
- Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin. ( Vişneleri donmuş kullanacaksanız mutlaka çözülmesini bekleyin yoksa üstünde kalmayıp içine gömülürler )
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin. ( pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanabilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir )
Bu kekin tarifini www.hünerlibayanlar.blogspot.com dan almıştım. Kendilerine burdan da teşekkür ederim. Aynı keki kakaoluda yapabilirsiniz. Malzemelerde yarım su bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı kakao kullanırsanız, browni kek elde edersiniz. Eğer nemli olmasını isterseniz, unu 2 su bardağı sıvıyağı da 1 su bardağı kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)