22 Haziran 2009 Pazartesi

VİŞNELİ SADE KEK


Malzemeler
  • 3 yumurta ( oda sıcaklığında olmalı )
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10-15 adet vişne
Yapılışı
  1. Yumurta, toz şeker ve vanilyayı aynı kabın içerisinde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  2. Sütü ve yağı ekleyerek biraz daha çırpın.
  3. En son un ve kabartma tozunu ilave edip çok az çırpın.
  4. İstediğiniz bir borcamın tabanını yağlayarak veya yağlı kağıt sererek, hazırladığınız karışımı borcama dökün.
  5. Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin. ( Vişneleri donmuş kullanacaksanız mutlaka çözülmesini bekleyin yoksa üstünde kalmayıp içine gömülürler )
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin. ( pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanabilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir )
AFİYET OLSUN...

Bu kekin tarifini www.hünerlibayanlar.blogspot.com dan almıştım. Kendilerine burdan da teşekkür ederim. Aynı keki kakaoluda yapabilirsiniz. Malzemelerde yarım su bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı kakao kullanırsanız, browni kek elde edersiniz. Eğer nemli olmasını isterseniz, unu 2 su bardağı sıvıyağı da 1 su bardağı kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)