6 Temmuz 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler
  • 250 gr margarin ( oda sıcaklığında )
  • 2,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ceviz ya da fındık
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için; 200 gr sütsüz-bitter çikolata, 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı
  1. Margarinden bir yemek kaşığı bir tabağa ayrılır.
  2. Kalan margarin ile pudra şekeri karıştırılır. Ceviz, un, vanilya da ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar yapılarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  4. Bu arada ayrılan bir kaşık margarin ile bitter çikolata benmari usulde ( bir kap yarı yarıya kadar sıcak su ile doldurulur ve gerekiyorsa ağır ateş üzerine oturtularak suyun sıcaklığının sürekliliği sağlanır. Bu kabın içine ikinci bir kap oturtulur. Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir) eritilir.
  5. Pişen ve ılıyan kurabiyeler önce erimiş çikolataya ardından hindistan cevizine batırılır.
AFİYET OLSUN...

Kurabiyeler müthiş lezzetli oluyor. Kesinlikle herkes yapmalı... Ağızda dağılan bir kıvamı var. Çikolatayla da ayrı bir tat kazanıyor. Zaten çikolata başlı başına bir lezzet :) kurabiye ile de bütünleşince ortaya farklı bir tat çıktı...

1 yorum:

  1. Sahur yaklaştı zaten, bir tanecik alsam hiç fena olmaz, görüntü nefis tadı da kesin öyledir, canım ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)