6 Temmuz 2009 Pazartesi

GARNİTÜRLÜ PİLAV

Malzemeler
  • 1 kavanoz garnitür
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Yapılışı
  1. Pirinci yıkayıp, suyunu süzdürün. Tereyağında beyazlaşana dek kavurup, ocağın altını kısın. ( Tereyağ koymak istemeyenler, sıvıyağ kullanabilir. Pilav demlenirken de tereyağı ilave edip kokusunu vermesini sağlayabilirsiniz )
  2. Su ilave edip, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu da ilave edin.
  3. Garnitürün suyunu süzüp, pirince ekleyin. İsteğe bağlı olarak içine dereotu da koyabilirsiniz. Ocağın altını kapatın.
  4. Üzerine kağıt havlu ya da bez örtüp, 5 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)