GARNİTÜRLÜ PİLAV
Malzemeler
- 1 kavanoz garnitür
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
Yapılışı
- Pirinci yıkayıp, suyunu süzdürün. Tereyağında beyazlaşana dek kavurup, ocağın altını kısın. ( Tereyağ koymak istemeyenler, sıvıyağ kullanabilir. Pilav demlenirken de tereyağı ilave edip kokusunu vermesini sağlayabilirsiniz )
- Su ilave edip, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu da ilave edin.
- Garnitürün suyunu süzüp, pirince ekleyin. İsteğe bağlı olarak içine dereotu da koyabilirsiniz. Ocağın altını kapatın.
- Üzerine kağıt havlu ya da bez örtüp, 5 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)