25 Ekim 2009 Pazar

CEVİZLİ ZEBRA KEK





Malzemeler
  • 4 yumurta

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt

  • 125 g yumuşak margarin

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket vanilin

  • 1 portakal kabuğu rendesi

  • 1 paket sade kek karışımı

  • 3 yemek kaşığı kakao

  • 3 yemek kaşığı süt
Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dk. çırpın.

  • Karışıma 1 su bardağı süt, margarin, sıvıyağ ve vanilin ekleyip 3 dk çırpın. Portakal kabuğu rendesi ile sade kek karışımını ilave edip düşük devirde 1 dk daha çırpın.

  • Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın. Kakao ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyerek 1 dk çırpın.

  • 26 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın. Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökn. Kakaolu hamurdan da 2 yemek kaşığı alıp, beyaz hamurun tam ortasına dökün. İki ayrı renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile kalıba dökmeye devam edin.
  • Püf noktası, hamurları her defasında kalıbın tam ortasına dökün ve kaşık ile kesinlikle düzeltme yapmayın. Şekiller hamurun kendiliğinden yayılması ile oluşuyor.
  • Fırının orta katında 170 derecede pişirin.

AFİYET OLSUN...

TARİF: DR.OETKER.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)