Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 125 g yumuşak margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket sade kek karışımı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dk. çırpın.
- Karışıma 1 su bardağı süt, margarin, sıvıyağ ve vanilin ekleyip 3 dk çırpın. Portakal kabuğu rendesi ile sade kek karışımını ilave edip düşük devirde 1 dk daha çırpın.
- Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın. Kakao ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyerek 1 dk çırpın.
- 26 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın. Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökn. Kakaolu hamurdan da 2 yemek kaşığı alıp, beyaz hamurun tam ortasına dökün. İki ayrı renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile kalıba dökmeye devam edin.
- Püf noktası, hamurları her defasında kalıbın tam ortasına dökün ve kaşık ile kesinlikle düzeltme yapmayın. Şekiller hamurun kendiliğinden yayılması ile oluşuyor.
- Fırının orta katında 170 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN...
TARİF: DR.OETKER.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)