4 Aralık 2013 Çarşamba

KASARLI TUZLU KURABIYE


Malzemeler
  • 125 gr yumusak margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam

Yapilisi
  • Malzemelerin hepsini bir kabin icinde karistirin. Ele yapismayan, kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
  • Hamuru unlanmis zeminde cok ince olmayacak sekilde merdane yardimiyla acin ve Istediginiz kurabiye kaliplari ile kesin.
  • Hazirlanan kurabiyeleri yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirerek, uzerlerine yumurta sarisi surun ve susam serpin.
  • Onceden isitilmis 175 derecelik firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin.
        NOT : Tarifin orjinalinde 1 tatli kasigi da mahlep kullanilmisti. Ben kullanmadim, siz isteginize gore icine ilave edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

TARIF : Pembe Tatlar

1 yorum:

  1. Tuzlu kurabiyeler her zamann ilk tercihim olmuştur ellerine sağlık harika gözüküyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)