27 Ocak 2014 Pazartesi

BALTI USULU SEBZELER

HINDISTAN MUTFAGI'NDAN




Malzemeler

  • 250 g. taze fasulye
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 demet taze soğan
  • 4 adet kuru kırmızı biber
  • 10 -12 adet kaju fıstığı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Taze nane yaprakları 

Yapilisi


  • Wok ya da derin bir tavada yağı kızdırıp ( en sert sebzeden baslayarak ) sebzeleri ve fistiklari ekleyip hafifce karistirarak kavurun.   
  • Tuz ve limon suyunu koyun. Karıştırmaya devam ederek 5-10 dakika daha kavurun. 
  • Sebzeleri bir servis tabağına aktarın.
  • isterseniz taze nane yapraklarıyla süsleyip sicak servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

NOT : Tarifin orjinalinde tavaya sebzeleri koymadan once kimyon tohumu ve kuru cili biberi konarak 1 dk kavurulmustur. Dilerseniz sizde bu sekilde yapabilirsiniz.

Tarif : Sef Eyup Kemal Sevinc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)