HINDISTAN MUTFAGI'NDAN
Malzemeler
- 250 g. taze fasulye
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızıbiber
- 1 adet yeşil biber
- 1 demet taze soğan
- 4 adet kuru kırmızı biber
- 10 -12 adet kaju fıstığı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Taze nane yaprakları
Yapilisi
- Wok ya da derin bir tavada yağı kızdırıp ( en sert sebzeden baslayarak ) sebzeleri ve fistiklari ekleyip hafifce karistirarak kavurun.
- Tuz ve limon suyunu koyun. Karıştırmaya devam ederek 5-10 dakika daha kavurun.
- Sebzeleri bir servis tabağına aktarın.
- isterseniz taze nane yapraklarıyla süsleyip sicak servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOT : Tarifin orjinalinde tavaya sebzeleri koymadan once kimyon tohumu ve kuru cili biberi konarak 1 dk kavurulmustur. Dilerseniz sizde bu sekilde yapabilirsiniz.
Tarif : Sef Eyup Kemal Sevinc
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)