Malzemeler
- 1 lt tam yagli inek sutu
- 1 su bardagi toz seker
- Yarim çay kaşığı karbonat
- çubuk vanilya ya da yarim paket toz vanilya
Yapilisi
- Sütu genis ve derin bir tencereye alarak orta ateste kaynamasini bekleyin.
- Kaynadıktan sonra şeker ve vanilyayi ekleyin. (çubuk vanilya kullanıcaksaniz, vanilya çubuğu ortadan ikiye kesilir. Içinin havyarı çıkarılır. Bu çubuklar süte katıldıktan yaklaşık bir saat sonrasında çıkarılır.)
- Seker eridikten sonra karbonati ekleyin. Bu sırada süt kabarabilir, altını kısık tutun ve sürekli karıştırın. Uzeri köpüklenecektir. Kopukleri alabilirsiniz.
- 20 dk. kadar sonra sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Bu sırada sürekli karıştırmaya devam edin. Ocagin alti kisik olsun.
- Yaklaşık bir saat sonunda sütün rengi kahve rengi oldu...(üçü bir arada kahve rengi) kıvamı ise salep gibiydi.
- 10 dk. kadar sonra kıvamı iyice çikolata sosu gibi olur.
- 1 buçuk saatin sonunda kıvam iyice koyulaştı. Sicakken kavanoza koyabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOT : Ben biraz fazla ocakta tutmus olabilirim, rengi daha acik olabilir... Sutun rengi zaman gectikce koyulasiyor, baslarda telas yapmayin.
1 lt sutten fotografta gordugunuz sadece bir kavanoz cikti...
Kahvaltilarda, kurabiyelerde tuketebilirsiniz...
1 lt sutten fotografta gordugunuz sadece bir kavanoz cikti...
Kahvaltilarda, kurabiyelerde tuketebilirsiniz...
Tarif : Disalce ( Kendileri asama asama fotograflarla gostermistir, dilerseniz faydalanabilirsiniz. Bende burdan kendilerine tesekkur ederim )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)