28 Ocak 2014 Salı

SUT RECELI ( DULCE DE LECHE )





Malzemeler
  • 1 lt tam yagli inek sutu
  • 1 su bardagi toz seker
  • Yarim çay kaşığı karbonat
  • çubuk vanilya ya da yarim paket toz vanilya
Yapilisi
  • Sütu genis ve derin bir tencereye alarak orta ateste kaynamasini bekleyin.
  • Kaynadıktan sonra şeker ve vanilyayi ekleyin. (çubuk vanilya kullanıcaksaniz, vanilya çubuğu ortadan ikiye kesilir. Içinin havyarı çıkarılır. Bu çubuklar süte katıldıktan yaklaşık bir saat sonrasında çıkarılır.)
  • Seker eridikten sonra karbonati ekleyin. Bu sırada süt kabarabilir, altını kısık tutun ve sürekli karıştırın. Uzeri köpüklenecektir. Kopukleri alabilirsiniz.
  • 20 dk. kadar sonra sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Bu sırada sürekli karıştırmaya devam edin. Ocagin alti kisik olsun.
  • Yaklaşık bir saat sonunda sütün rengi kahve rengi oldu...(üçü bir arada kahve rengi) kıvamı ise salep gibiydi.
  • 10 dk. kadar sonra kıvamı iyice çikolata sosu gibi olur. 
  • 1 buçuk saatin sonunda kıvam iyice koyulaştı. Sicakken kavanoza koyabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

NOT : Ben biraz fazla ocakta tutmus olabilirim, rengi daha acik olabilir... Sutun rengi zaman gectikce koyulasiyor, baslarda telas yapmayin.
1 lt sutten fotografta gordugunuz sadece bir kavanoz cikti...
Kahvaltilarda, kurabiyelerde tuketebilirsiniz...

Tarif : Disalce ( Kendileri asama asama fotograflarla gostermistir, dilerseniz faydalanabilirsiniz. Bende burdan kendilerine tesekkur ederim )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)