29 Ocak 2014 Çarşamba

HASBAHCE PASTASI



Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı un
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kremasi icin ;
  • 3 su bardagi sut
  • 2 cay bardagi toz seker
  • 3 corba kasigi un
  • 1 corba kasigi nisasta
  • 2 adet muz
  • 2 paket vanilin
  • Uzeri icin ; Cesitli Meyveler ve tart jolesi
Yapilisi
  • Kremayi hazirlamak icin, sutu, toz sekeri, unu, nisastayi ve vanilini bir tencereye alarak orta ateste surekli karistirarak muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Pistikten sonra iliyinca muzlari icine ilave edin ve mikserle 5 dk karistirarak sogumaya birakin.
  • Keki icin, yumurta ve sekeri kopuk kopuk oluncaya kadar cirpin. Daha sonra diger malzemeleri ekleyin ve karistirin. Bu karisimi yagli kagit serili firin tepsisine dokun ve onceden isitilmis 150 derecelik firinda 15 dk pisirin.
  • Fırından çıkarınca da yağlı kağıdıyla beraber sıkıca rulo sarın, üzerine de nemli bez örtüp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan hamurun üzerinden nemli bezi alarak ruloyu açarken hamuru yağlı kağıttan ayırıp, soğuyan kremayı hamurun üzerine sürün ve tekrar rulo yapıp buzdolabında 2saat dinlendirin.
  • En son dinlenen pastayı yaklaşık 2cm kalınlığında kesip yan yatırın ve üzerlerini çeşitli meyvelerle süsleyin. Ben meyvalarin uzerine ( kararmamalari icin ) bir paket tart jolesi hazirlayip hafifce doktum.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Pembe Tatlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)