25 Ocak 2014 Cumartesi

ZENCEFILLI TAVUK KANATLARI

HINDISTAN MUTFAGI'NDAN



Malzemeler

  • 10 -12 adet tavuk kanadı 
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
  •  1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 adet sarımsak 
  • ½ adet taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı taze kişniş
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • Tuz 
Yapilisi
  • Tavuk kanatlarını cam ya da porselen bir kaba koyun.
  • Bir kasede yoğurt, zencefil rendesi, tuz, acı sos, ketçap ve taze kişniş yapraklarının yarısıni karıştırdıktan sonra tavuk kanatlarının üstüne dökün ve tümünü kaplayacak şekilde yayın. 
  • Buzdolabinda birkac saat dinlendirin.
  • Geniş tabanlı bir kızartma tenceresinde ya da wok tavada yağı kızdırıp soğanlarla ince dogranmis sarimsagi atın ve yumuşayana kadar kavurun. 
  • Tavuk kanatlarını ekleyin, once agzi kapali olarak orta ateşte 10-15 dakika boyunca ara sıra karıştırın. Pistikten sonra kapagi acik sekilde kizartin.
  • Kalan kişniş ve kıyılmış zencefili serperek sıcak servis edin.

AFIYET OLSUN...

Tarif : Sef Eyup Kemal Sevinc


1 yorum:

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)