Malzemeler
- 10 -12 adet tavuk kanadı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet soğan
- 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 adet sarımsak
- ½ adet taze zencefil
- 1 yemek kaşığı taze kişniş
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı acı sos
- Tuz
Yapilisi
- Tavuk kanatlarını cam ya da porselen bir kaba koyun.
- Bir kasede yoğurt, zencefil rendesi, tuz, acı sos, ketçap ve taze kişniş yapraklarının yarısıni karıştırdıktan sonra tavuk kanatlarının üstüne dökün ve tümünü kaplayacak şekilde yayın.
- Buzdolabinda birkac saat dinlendirin.
- Geniş tabanlı bir kızartma tenceresinde ya da wok tavada yağı kızdırıp soğanlarla ince dogranmis sarimsagi atın ve yumuşayana kadar kavurun.
- Tavuk kanatlarını ekleyin, once agzi kapali olarak orta ateşte 10-15 dakika boyunca ara sıra karıştırın. Pistikten sonra kapagi acik sekilde kizartin.
- Kalan kişniş ve kıyılmış zencefili serperek sıcak servis edin.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Sef Eyup Kemal Sevinc
Nefismiş ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSil