MALATYA YORESI
Malzemeler
- 4 adet kabak
- 300 gr kiyma
- 1.5 su bardagi ince bulgur
- Yogurmak icin, 1.5 su bardagi su
- 3 corba kasigi kuru reyhan
- karabiber, pulbiber, tuz
- Uzeri icin, tereyag, yogurt, kirmizibiber, nane ve sarimsak
Yapilisi
- Kabaklarin dis yuzeyini once soyun. Soyulan kabaklari 2 parmak kalinliginda dograyip, iclerini cikartarak beklemeye alin.
- Ayri bir kabin icine kiymayi, bulguru ve baharatlari koyun. Suyu da ilave ederek iyice yogurun. Yarim saat kadar dinlendirin.
- Kabaklarin iclerini kiymali harc ile doldurun. Fazla doldurmayin cunku haslanirken bulgurlar siserek, sekilleri bozulabilir.
- Orta boy bir tencerenin en altina kabak iclerini uzerine de dolmalari koyun ve 2 su bardagi sicak su ekleyin. Kisik ateste pisirin.
- Servis edeceginiz zaman sarimsakli yogurt ve tereyaginda kizdirilmis biberle servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Bu yemegi Malatyali olan Rabia arkadasimdan ogrenmistim. Kendisine de buradan cok tesekkur ediyorum :) Kesinlikle cok hafif ve lezzetli bir yemek...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)