19 Nisan 2014 Cumartesi

BULGURLU KABAK DOLMASI



                                                         MALATYA YORESI

Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 300 gr kiyma
  • 1.5 su bardagi ince bulgur
  • Yogurmak icin, 1.5 su bardagi su
  • 3 corba kasigi kuru reyhan
  • karabiber, pulbiber, tuz
  • Uzeri icin, tereyag, yogurt, kirmizibiber, nane ve sarimsak
Yapilisi
  • Kabaklarin dis yuzeyini once soyun. Soyulan kabaklari 2 parmak kalinliginda dograyip, iclerini cikartarak beklemeye alin.
  • Ayri bir kabin icine kiymayi, bulguru ve baharatlari koyun. Suyu da ilave ederek iyice yogurun. Yarim saat kadar dinlendirin.
  • Kabaklarin iclerini kiymali harc ile doldurun. Fazla doldurmayin cunku haslanirken bulgurlar siserek, sekilleri bozulabilir.
  • Orta boy bir tencerenin en altina kabak iclerini uzerine de dolmalari koyun ve 2 su bardagi sicak su ekleyin. Kisik ateste pisirin.
  • Servis edeceginiz zaman sarimsakli yogurt ve tereyaginda kizdirilmis biberle servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Bu yemegi Malatyali olan Rabia arkadasimdan ogrenmistim. Kendisine de buradan cok tesekkur ediyorum :) Kesinlikle cok hafif ve lezzetli bir yemek... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)