Malzemeler
- 5 yumurta aki
- 150 gr toz seker
- 100 gr pudra sekeri
- 2 tatli kasigi elma sirkesi
- 2 tatli kasigi misir nisastasi
- 1 adet cubuk vanilya ya da 1 paket toz vanilin
- 1 paket krem santi
- 1 su bardagi ( 200 ml ) sut
- cilek
- muz
- suslemek icin, taze nane ve 1 corba kasigi rende cikolata
Yapilisi
- Yumurta aklarini kopuk haline gelene kadar cirpin, azar azar toz seker ve pudra sekerini ilave edin.
- Seker eriyip kati bir kopuk elde edene kadar yaklasik 2,5 dakika cirpmaya devam edip sirke, nisasta, vanilyayi ekleyip 5 dk daha cirpin.
- Tepsiye serdiginiz yagli kagidin uzerine 25 cm capinda bir daire cizin. Hazirlamis oldugunuz kopugu bu dairenin icine cok fazla tasirmadan yayin. Ortasini kenarlara dogru cok dibine gelmeden cekerek bosluk yapin.
- 150 derece isitilmis firinin orta rafinda yaklasik 40 dakika pisirin. Firin soguyana kadar kesinlikle acmayin.
- Krem santiyi 1 su bardagi soguk sut ile cirparak hazirlayin.
- Soguyan pasta tabanini alip ortasindan kenarlara dogru krem santiyi yayin.
- Uzerini istediginiz sekilde meyvelerle susleyin.
AFIYET OLSUN...
Beze sevenler icin kesinlikle tavsiye ederim. Cok hafif ve lezzetli bir tatli :) Birazda hikayesinden bahsedeyim...
Zamanının en önemli balerinlerinden biri sayılan Anna Matveyevna Pavlova, 1926 yılında Yeni Zelanda ve Avustralya turnesine çıkar. Bu ziyaret Yeni Zelanda’da ‘yılın olayı’ sayılır. Rivayete gore, “Dansetmiyor, adeta uçuyor… ” denilen Pavlova’nın şerefine kaldığı otelin şefi bir tatlı hazırlamak ister. Balerinin bembeyaz tütüsünden etkilenen şef, bir balerin kadar hafif, kırılgan, narin bir tatlı yapmaya karar verir.
Tütünün ana şeklini, tatlının ‘Fransız Bezesi’ne benzeyen tabanı oluşturur. Üzerindeki krem şanti katmanı ise tütünün üzerini kaplayan ince kumaşı temsil eder. İlk yapılan ‘Pavlova’da süslemede kullanılan kiwiler ise Anna’nın giydiği tütünün üzerindeki yeşil gül yapraklarıdır. Tatlı o kadar çok beğenilir ki, hem Yeni Zelanda’da hem Avustralya’da özellikle Paskalya gibi önemli zamanlarda kurulan kutlama sofralarında yerini alır. Hem Yeni Zelanda’nın hem Avustralya’nın milli tatlısı kabul edilen ‘Pavlova’ ile ilgi çeşitli tarifler bulunmaktadir.
Tütünün ana şeklini, tatlının ‘Fransız Bezesi’ne benzeyen tabanı oluşturur. Üzerindeki krem şanti katmanı ise tütünün üzerini kaplayan ince kumaşı temsil eder. İlk yapılan ‘Pavlova’da süslemede kullanılan kiwiler ise Anna’nın giydiği tütünün üzerindeki yeşil gül yapraklarıdır. Tatlı o kadar çok beğenilir ki, hem Yeni Zelanda’da hem Avustralya’da özellikle Paskalya gibi önemli zamanlarda kurulan kutlama sofralarında yerini alır. Hem Yeni Zelanda’nın hem Avustralya’nın milli tatlısı kabul edilen ‘Pavlova’ ile ilgi çeşitli tarifler bulunmaktadir.
Elinize sağlık görüntü çok güzel..Sirke eklemek değişik geldi..
YanıtlaSilMutlu hafta sonları dilerim..
Ellerine sağlık bu tatlıyı hep merak etmişimdir deneyeceğim çok lezzetli görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilGuzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim :) Bu arada bazi tariflerde sirke yerine krem tartar kullaniliyor ama sirkeyi el altinda bulmak daha kolay :)
YanıtlaSilPastaya bayılırıım :) Harika gözüküyor normalde meyve hiç sevmem ama pastaya çok yakışıyor :) Yapımı biraz ilginçmiş sirke koyulduğunu duymamıştım hiç. Birgün deneyebilirim bende :)
YanıtlaSilEğer beze de seviyorsan bu pastayı daha çok seviceksin :) Bir de inanılmaz hafif, yemesi çok zevkli :) Sirkeyi usta bir şeften duymuştum bende onu dinleyerek tarifi hazırladım :)
Sil