29 Nisan 2014 Salı

DOMATESLI PEYNIRLI PISI




Malzemeler

  • 3.5 su bardagi un
  • 4 corba kasigi aycicek yagi
  • 1 su bardagi su
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 cay kasigi toz seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ic malzemesi, 
  • 4-5 domates
  • 200 gr suzme veya beyaz peynir
  • maydanoz
  • dereotu
  • Kizartmak icin, siviyag
Yapilisi
  • Butun hamur malzemelerini bir kapta birlestirip, yogurun. Cok sert olmayan yumusak bir hamur elde edin. Hmurun uzerini ortup 20-25 dk dinlendirin.
  • Ici icin, domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesin. Peyniri catalla ezerek ince dogranmis maydanoz ve dereotunu ilave edin. Iyice karistirin.
  • Beklemis olan hamurun yarisini alarak unlu zeminde merdane yardimiyla acin. Hamurun uzerine araliklarla domates dilimleri yerlestirin. Uzerlerine de otlu peynir karisimindan 1 tatli kasigi kadar koyun.
  • Kalan diger hamuru da ayni sekilde acarak domatesli hamurun uzerine kapatin. Bir su bardaginin agiz kismini ters cevirip domateslere denk gelecek sekilde kesin. Kenarlari acilmasin diye de hafifce bastirin.
  • Hazirlanan hamurlarin siviyagda iki tarafinida kizartin.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)