28 Nisan 2014 Pazartesi

TAHINLI CEVIZLI COREK




Malzemeler

  • 1/2 su bardagi ilik sut
  • 1 paket toz maya
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardagi un
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kasigi tozseker
  • 50 gr ( eritilmis ) tereyag
  • Aldigi kadar su ( 1 cay bardagi kadar )
      Arasina Surmek icin, 
      Tahinli - Cevizli ic harc ; 4-5 corba kasigi tahin, 2-3 corba kasigi tozseker, dovulmus ceviz ici

      Eger tarcinli cevizli ic harc ile de yapmak isterseniz, 40-50 gr oda sicakliginda yumusamis tereyag, 1/2 corba kasigi tepeleme tarcin, 2-3 corba kasigi tarcin
       Tarcinli harci hazirlarken, butun hepsini bir kasede ezerek karistirin.

       Ayrica bu hamur malzemelerinden 2 adet celenk cikiyor... Ic harc malzemeleri ise tek bir hamur icindir, iki hamura da kullanicaksaniz olculeri arttirin.

Yapilisi
  • Unu genis bir kaba alin. Icine maya, tuz ve tozsekeri ekleyip karistirin.
  • Ortasini acarak ilik sut, tereyagi, su ve yumurtayi ilave ederek yogurun. Elinize hafifce yapisan puruzsur bir hamur elde edin. 
  • Hamurun uzerini ortup 1 saat mayalandirin.
  • Hamuru ikiye bolun. Birini un serptiginiz tezgahta merdane yardimiyla dikdortgen seklinde acin. Tahin surerek, tozseker ve ceviz serpin. 
  • Hamuru uzun kenarindan rulo halinde sarin. Tam ortasindan da uzunlamasina ikiye kesin.
  • Iki hamuru ortadan ust uste koyarak orgu yapin. Bu islemi cok sikarak yapmayin.
  • Hamuru yuvarlak hale getirip uclarini birlestirin. Yagli kagit serili firin tepsisine alarak 15-20 dk mayalanmasini bekleyin.
  • 180 derece onceden isitilmis firinda 20-25 dk pisirin. 
AFIYET OLSUN...

Tarif : Semaver

         Bu arada yapildigi gun tuketilmesi gerekir cunku ertesi gun ayni lezzeti kalmiyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)