8 Nisan 2014 Salı

ZENCEFILLI HAVUC CORBASI



Malzemeler

  • 2 adet havuc
  • 1 adet patates
  • 1 adet sogan
  • 4 su bardagi sicak su
  • 1 tatli kasigi zencefil
  • 1 yemek kasigi zeytinyag
  • 1 cay kasigi muskat
  • tuz
  • karabiber
Yapilisi
  • Soganlari yemeklik dograyin.
  • Havuclari ve patatesin kabuklarini soyduktan sonra kup kup dograyin.
  • Zeytinyagini tencereye koyarak, soganlari soteleyin.
  • Havuclari ve patatesleri de soganlarin icine ilave ederek kavurun.
  • Arkasindan suyu ekleyin ve baharatlarini katin.
  • Sebzeler yumusayana kadar pisirin.
  • Sebzeler yumusayinca corbayi blendirdan gecirerek puruzsuz hale getirin ve servise hazir.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)