Malzemeler
- 500 gr bakla
- 1 orta boy kuru sogan
- 5 yemek kasigi zeytinyag
- 1 tatli kasigi un
- tuz
- dereotu
- yarim limon suyu
Yapilisi
- Genis bir kabin icerisine su ile doldurun ve limon suyunu da icine katin.
- Baklalarin uc kisimlarini temizleyip, boyutuna gore 2-3 parcaya bolun ve limonlu suyun icine koyun. Bir sure bu suda bekletin.
- Tencereye zeytinyagini koyup, ince dogranmis soganlari da icine ekleyin ve kavurun.
- Soganlar sararmaya baslayinca suyunu suzdurdugunuz baklalari ve unu da ilave ederek karistirin.
- Tencereye 1 su bardagi sicak su ve tuzunu da ekleyerek kapagini kapatin. Kisik ateste yemegin buhariyla suyunu cekmeden kontrollu sekilde pismesini saglayin.
- Suyu azaldikca 1'er cay bardagi su ilave edin. Baklalar pisene kadar bu isleme devam edin.
- Cattalla kontrol ettiginizde bakla kolayca ortadan ikiye bolunuyorsa pismis demektir.
- Ocaktan aldiginiz bakla oda sicakligina geldiginde dereotu ile susleyip, sarimsakli yogurtla servis edebilirsiniz. Isterseniz bir gece dinlendirdikten sonra soguk servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)