9 Nisan 2014 Çarşamba

ZEYTINYAGLI TAZE BAKLA



Malzemeler

  • 500 gr bakla
  • 1 orta boy kuru sogan
  • 5 yemek kasigi zeytinyag
  • 1 tatli kasigi un
  • tuz
  • dereotu
  • yarim limon suyu
Yapilisi
  • Genis bir kabin icerisine su ile doldurun ve limon suyunu da icine katin.
  • Baklalarin uc kisimlarini temizleyip, boyutuna gore 2-3 parcaya bolun ve limonlu suyun icine koyun. Bir sure bu suda bekletin.
  • Tencereye zeytinyagini koyup, ince dogranmis soganlari da icine ekleyin ve kavurun.
  • Soganlar sararmaya baslayinca suyunu suzdurdugunuz baklalari ve unu da ilave ederek karistirin.
  • Tencereye 1 su bardagi sicak su ve tuzunu da ekleyerek kapagini kapatin. Kisik ateste yemegin buhariyla suyunu cekmeden kontrollu sekilde pismesini saglayin.  
  • Suyu azaldikca 1'er cay bardagi su ilave edin. Baklalar pisene kadar bu isleme devam edin.
  • Cattalla kontrol ettiginizde bakla kolayca ortadan ikiye bolunuyorsa pismis demektir.
  • Ocaktan aldiginiz bakla oda sicakligina geldiginde dereotu ile susleyip, sarimsakli yogurtla servis edebilirsiniz. Isterseniz bir gece dinlendirdikten sonra soguk servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)