Ev yapımı tadı yerinde güzel bir meyve suyu...
Malzemeler
- 5 adet nektarin
- 1.5- 2 litre su
- 1.5 su bardağı toz şeker
Yapılışı
- Nektarinlerin kabuklarını soyun ve dilimleyin.
- Derin bir tencereye doğranmış nektarinleri alarak suyunu ekleyin. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra toz şekerini ilave ederek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra ister blendırdan isterseniz de nektarinleri ezerek süzgeçten geçirin.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
NOT: Su ve toz şeker ölçülerini siz kendi damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz... Şeftali veya kayısı ile de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
Oh! Nefis...Ellerine saglik canim...
YanıtlaSil:))
SilGörüntüsü bile serinletti :) Bi de ben kavanozları çok beğendiiiim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Teşekkür ederim canım :)
SilBende zevkle kullanıyorum, yakında olsam beğenen bir çok kişiye hediye ederdim :)
Bu kavanoz bardakları çok beğeniyorum ben...
YanıtlaSilBuzdolabında kalmış meyvalar için güzel bir değerlendirme şekli..Çok hoş görünüyor
Eline sağlık
Bende bendeeee Sertaçcım :)
SilKesinlikle öyle, mutfakta herşey mutlaka değerlendirilebilir.
Sevgiler
Çok güzel görünüyo :))
YanıtlaSilÖzellikle de sıcak havalarda soğuk içecek gibisi yok ellerine sağlık canım :)
Bence deee... :))
SilCanım benim öyle güzel görünüyor ki neredeyse duvar kağıdı yapıcam:))
YanıtlaSilBu bardak kavanozlara da ayrıca bayıldım,hiç görmedim buralarda,denk gelsem hemen atlardım:))
Buralarada anca gelir belki ,yada varda ben görmedim..Ellerine sağlık birtanem,tadını da çok merak ettim doğrusu..
Beğenmene çok sevindim Denizim :) Tadı nefis oluyor, fırsat bulursan mutlaka dene denerim. Tabi ben en çok rengine bayıldım da :))
SilBardak kavanozları keşke imkanım olsa sana ve senin gibi beğenen herkese hediye edebilseydim canım benim, çok isterdim aslında onlar için çekiliş de yapabilirdim ama yurtdışından cam gönderme biraz sıkıntılı olucaktır bir de kırılma riski var :(
Gerçi ülkemizde herşey bulunuyor, şimdi yoksa bile mutlaka çıkarırlar :)
Teşekkür ederim Tatlı yumağım benim :)
Kavanoz bardaklar çok güzelmiş gerçekten:) birde barbunyayı pişirirken domatesi soğanı kavururken ekliyorum sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) bende çok severek kullanıyorum :)
SilHavuçtan bir önce ekliyormuşsunuz, bir de öyle denerim :) Artı bilgilere her zaman açığım, çok teşekkürler, sevgiler...
gezmekler nası gidiyooooo :) nereleri geziyonuuz :)
YanıtlaSilİstanbul kazan ben kepçe Deeptone :) Gezecek yer çok daaa, hiç bir tane güzel park alanı kalmamış. Her yer Avm, herkes memnun mu bu durumdan anlayamadım :(
Silmoda kuzguncuk çengelköy balat gez bak :)
SilEllerinize sağlık.. Sunumda çok güzel :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilHoşgeldiniz ve de sağolun :)
SilMerhaba blog keşif etkinliğinden geldim ne kadar güzel bir blog sizi tebrik ediyorum, her şeyi özenle hazırladığınız belli oluyor.
YanıtlaSilMerhabalar, hoşgeldiniz :) Çok teşekkür ederim, beğenilmesine çok sevindim çünkü elimden geleni yapmaya çalışıyorum her ne kadar eksikler olsa da... Böyle güzel yorumlarla daha nice güzellikler katarım :)
SilÇok sağolun, Sevgilerimle...
Bugun pazarim var.Bulursam bugun yapı yorum . Bayıldım:)
YanıtlaSilHiç kaçırma derim :) Şimdiden afiyet olsun :)
SilBu meyveye alerjim var ama minnoşa yedirmeye çalışıyorum sevemedi bir türlü o da boşuna demiyorlar yeme alışkanlıklarımızı ediniyorlar diye. Portakal suyu içiyoruz biz de. Afiyetler :)
YanıtlaSil