20 Ağustos 2014 Çarşamba

ZEYTINYAGLI BARBUNYA PILAKI



Malzemeler
  • 2 su bardagi taze barbunya
  • 1 adet havuc ( kup dogranmis )
  • 1 adet sogan ( yemeklik dogranmis )
  • 4-5 diş sarımsak ( minik dogranmış )
  • 1 adet iri domates ( rendelenmis )
  • 1 tatli kasigi domates salcasi
  • Yarim cay bardagi zeytinyag
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • Tuz
Yapilisi
  • Barbunyalari ayikladiktan sonra 10 dakika kadar kara suyunun cikmasi icin haslayin ve suzun.
  • Zeytinyagini tencereye alarak sogani, sarımsağı ekleyin ve kavurun. Salcayi ilave ederek kokusu cikana kadar kavurmaya devam edin.
  • Icerisine havuclari da kattiktan sonra 4-5 dakika daha kavurun. Domatesi ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
  • Barbunyalari ilave edin ve uzerini iki parmak gececek kadar su ekleyin. Tuzunu ve sekerini de ekleyin. Yumusayana kadar pisirin.
  • Maydanoz ve limonla susleyerek soguk servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...


NOT : Dilerseniz icerisine havuc ile beraber 1 adet kup dogranmis patates de ekleyebilirsiniz. Ben sarımsağı bazen de pişmeye yakın ılave ediyorum. Tabi sevmiyorsanız hiç eklemeyebilirsiniz.
Toz seker ilavesi de yine size kalmis...



28 yorum:

  1. O kadar çok severim ki..Bence şeker ne kadar çok olursa o kadar lezzetli oluyor,Şule duymasın:)) Ve biz piştikten sonra borcama boşalttığımızda üzerine daha sıcakken kuru nane serperiz,her yiyen bayılır,bir gün dene bence:)))
    Eline sağlık birtanem,birinciyimmmm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de duymasın :)) Bak şimdi naneli tadını merak ettim, fırsat bulursam mutlaka denicem Denizim. Ben çoğu yemeğin salatanın üzerine kuru nane serpiyorum, çok sevdiğim bir yeşillik ve baharat :) Süper bir öneri sundun canım,teşekkürler :)
      Güzel yüreklim :)

      Sil
    2. Duydum duydum,:) Arada olur ama...;)

      Sil
    3. Değil mi ama Şule abla... :))

      Sil
    4. Yemekle ilgili yorum gelmemis.Yine yazayim.Cok Severim eline saglik canim.

      Sil
    5. Yazmış say Şule abla, hiç önemli değil :)
      Teşekkür ederim, çok düşüncelisin :)

      Sil
  2. ufff bu ilkbahar var ya bak her akşam yeniden yaptım yedim ki bunu :)

    YanıtlaSil
  3. istanbul yemeği mi buuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fransa da yapılmıştı ama İstanbul dan yayınlamak kısmet oldu desem :)

      Sil
  4. Çok lezzetli görünüyor elinize sağlık. Lakin barnunya pilakisini pek bir severim. Blogunuz çok güzel gerçekten. Bütün yemekler birbirinden lezzetli görünüyorlar:) Bu arada bundan yaklaşık 1 ay önce yediğim ve hiç bir yerde tarifni bulamadığım naneli kek tarifi aramaktayım harıl harıl. Hem ıslak çikolatalı, hemde naneliydi. Sizde böyle bir tarif varsa bana yollarsanız veya blogunuzda yayınlarsanız çoooooook sevinirim:))
    ben etkinlikten geliyorum blogunuza..Benimde hobi blogum var. İadeyi ziyarete beklerim ;)
    http://ebruli1907.blogspot.com.tr/
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Hoşgeldiniz :) Güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim, çok memnun oldum :)
      Naneli kek hakkında bir bilgim yok ama şimdiden sonra tarifini arayan iki kişiyiz :) Beni de meraklandırdınız, Bulursam hemen sizinle ve herkesle paylaşırım.
      Sevgiler...

      Sil
    2. Merakla beklemekteyim teşekkürler:))

      Sil
  5. Bende bunu ara sıra tarçınla yaparım o da çok güzel olur cemil ipekçiden duymuştum bu tarifide, çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa...hiç duymamıştım bir de tarçınla denerim. Sayenizde Ne kadar değişik bilgiler alıyorum :) Teşekkür ederim
      Tarçını pişerken mi sonradan mı ekliyoruz?

      Sil
  6. çok severim. Ellerine sağlık. Seni takibe aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Bak bu harikayı gezdim bile :) İzlemekteyim :)
      Sevgiler

      Sil
  7. renkli yemek tarifi yazdım kiiii bana neee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz tabi, hep ben hep ben olmaz kiiiii :)))

      Sil
  8. Barbunya.....bayılırım eline sağlık resim iştahımı kabarttı bu saatte Sinem
    Eline sağlık nane ve tarçını ilk kez duyuyorum denemeliyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Bende denemeliyim, çok merak ettim :)

      Sil
  9. Barbunyayla aramız hiç iyi değil ama annem çok sever :)
    Ellerine sağlık belki bugün yaparım anneme :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne için yapılmaya değer :) Hiç düşünme Şeymacım :)

      Sil
  10. Off şu saatte canım nasıl istedi, ekmekle yiyeceksin bana bana.

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)