Malzemeler
- 2 su bardagi taze barbunya
- 1 adet havuc ( kup dogranmis )
- 1 adet sogan ( yemeklik dogranmis )
- 4-5 diş sarımsak ( minik dogranmış )
- 1 adet iri domates ( rendelenmis )
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- Yarim cay bardagi zeytinyag
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
Yapilisi
- Barbunyalari ayikladiktan sonra 10 dakika kadar kara suyunun cikmasi icin haslayin ve suzun.
- Zeytinyagini tencereye alarak sogani, sarımsağı ekleyin ve kavurun. Salcayi ilave ederek kokusu cikana kadar kavurmaya devam edin.
- Icerisine havuclari da kattiktan sonra 4-5 dakika daha kavurun. Domatesi ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
- Barbunyalari ilave edin ve uzerini iki parmak gececek kadar su ekleyin. Tuzunu ve sekerini de ekleyin. Yumusayana kadar pisirin.
- Maydanoz ve limonla susleyerek soguk servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOT : Dilerseniz icerisine havuc ile beraber 1 adet kup dogranmis patates de ekleyebilirsiniz. Ben sarımsağı bazen de pişmeye yakın ılave ediyorum. Tabi sevmiyorsanız hiç eklemeyebilirsiniz.
Toz seker ilavesi de yine size kalmis...
O kadar çok severim ki..Bence şeker ne kadar çok olursa o kadar lezzetli oluyor,Şule duymasın:)) Ve biz piştikten sonra borcama boşalttığımızda üzerine daha sıcakken kuru nane serperiz,her yiyen bayılır,bir gün dene bence:)))
YanıtlaSilEline sağlık birtanem,birinciyimmmm:)))
Bence de duymasın :)) Bak şimdi naneli tadını merak ettim, fırsat bulursam mutlaka denicem Denizim. Ben çoğu yemeğin salatanın üzerine kuru nane serpiyorum, çok sevdiğim bir yeşillik ve baharat :) Süper bir öneri sundun canım,teşekkürler :)
SilGüzel yüreklim :)
Duydum duydum,:) Arada olur ama...;)
SilDeğil mi ama Şule abla... :))
SilYemekle ilgili yorum gelmemis.Yine yazayim.Cok Severim eline saglik canim.
SilYazmış say Şule abla, hiç önemli değil :)
SilTeşekkür ederim, çok düşüncelisin :)
ufff bu ilkbahar var ya bak her akşam yeniden yaptım yedim ki bunu :)
YanıtlaSilOhhh.... afiyetler olsun :)
Silistanbul yemeği mi buuuu :)
YanıtlaSilFransa da yapılmıştı ama İstanbul dan yayınlamak kısmet oldu desem :)
SilÇok lezzetli görünüyor elinize sağlık. Lakin barnunya pilakisini pek bir severim. Blogunuz çok güzel gerçekten. Bütün yemekler birbirinden lezzetli görünüyorlar:) Bu arada bundan yaklaşık 1 ay önce yediğim ve hiç bir yerde tarifni bulamadığım naneli kek tarifi aramaktayım harıl harıl. Hem ıslak çikolatalı, hemde naneliydi. Sizde böyle bir tarif varsa bana yollarsanız veya blogunuzda yayınlarsanız çoooooook sevinirim:))
YanıtlaSilben etkinlikten geliyorum blogunuza..Benimde hobi blogum var. İadeyi ziyarete beklerim ;)
http://ebruli1907.blogspot.com.tr/
Sevgiler
Öncelikle Hoşgeldiniz :) Güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim, çok memnun oldum :)
SilNaneli kek hakkında bir bilgim yok ama şimdiden sonra tarifini arayan iki kişiyiz :) Beni de meraklandırdınız, Bulursam hemen sizinle ve herkesle paylaşırım.
Sevgiler...
Merakla beklemekteyim teşekkürler:))
SilRica ederim :)
SilBende bunu ara sıra tarçınla yaparım o da çok güzel olur cemil ipekçiden duymuştum bu tarifide, çok severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilAaaa...hiç duymamıştım bir de tarçınla denerim. Sayenizde Ne kadar değişik bilgiler alıyorum :) Teşekkür ederim
SilTarçını pişerken mi sonradan mı ekliyoruz?
çok severim. Ellerine sağlık. Seni takibe aldım. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com
Teşekkür ederim :)
SilBak bu harikayı gezdim bile :) İzlemekteyim :)
Sevgiler
renkli yemek tarifi yazdım kiiii bana neee :)
YanıtlaSilYaz tabi, hep ben hep ben olmaz kiiiii :)))
Silay vallaaaaaa :))))
SilBarbunya.....bayılırım eline sağlık resim iştahımı kabarttı bu saatte Sinem
YanıtlaSilEline sağlık nane ve tarçını ilk kez duyuyorum denemeliyim sevgiler
Teşekkür ederim :)
SilBende denemeliyim, çok merak ettim :)
Barbunyayla aramız hiç iyi değil ama annem çok sever :)
YanıtlaSilEllerine sağlık belki bugün yaparım anneme :))
Anne için yapılmaya değer :) Hiç düşünme Şeymacım :)
SilOff şu saatte canım nasıl istedi, ekmekle yiyeceksin bana bana.
YanıtlaSil:)) Afiyetler olsun :)
Sil