7 Ağustos 2014 Perşembe

PASTANE ( IRMIKSIZ ) SEKERPARESI





                                   Serbetli tatli sevenler icin vazgecilmez bir lezzet... 
Bu arada tatli tarifim gectigimiz seker bayrami icin yetismedi ama sonraki bayramlar icin simdiden eklenmis olsun :)


Malzemeler
  • 125 gr tereyag
  • 4 corba kasigi pudra sekeri
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 adet yumurta
  • 1 cay kasigi karbonat
  • 3-4 su bardagi un
     Uzeri icin, 1 adet yumurta sarisi

     Serbeti icin,

  • 4 su bardagi toz seker
  • 3.5 su bardagi su
  • Bir kac damla limon suyu
Yapilisi

  • Toz sekeri, suyu ve limon suyunu tencereye alarak kaynatin. Bes dakika kaynattiktan sonra sogumaya birakin.
  • Hamur yogurma kabina tereyagini, yumurtayi, siviyagi, pudra sekerini ve uzeri icin ayrilan yumurtanin akini koyup karistirin. Unu ve karbonati yavas yavas ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.
  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip oval sekil verin. Firin tepsisine dizerek uzerlerine yumurta sarisi surun.
  • Onceden isitilmis 180 derece firinda kizarana kadar pisirin.
  • Pisen sekerparelerin ilk sicakligi ciktiktan hemen sonra soguk serbeti dokun ve 3-4 saat cekmesini bekleyin.
  • Fistikla susleyerek servis edebilirsiniz...

AFIYET OLSUN...


Tarif : Birsence



14 yorum:

  1. Sevilen ve ugrastirmayan tatlilardan.Serbeti de güzel olursa kahvenin yaninda harika.

    Sunumun cok tatli olmus :)Eline saglik Sinem'cigim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle oyle Sule abla, hic el oyalamiyor :)
      Tesekkur ederim Ablacim :)

      Sil
  2. Bu nasıl bir sunumdur böyle ya...Bayıldım....

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten sunumun da çok şık görünüyor bir tanem.Beyaz kaşıklar,metalin ortasındaki yansıma ve tatlılar çok albenili !.Cumartesi bir işim çıkmazsa yapmayı düşünüyorum,hazır ayıklanmış fıstığım da varken iyi olur.İrmik tatlıgillere çok yakışıyor,ağızda bıraktığı lezzeti çok seviyorum.Eline sağlık canım mutfağım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim tesekkur ederim :) Begenmene cok sevindim :) Acikcasi ben serbetli tatlilari pek sevmem ama bu tarif cok lezzetliydi...
      Denizim yanlislik olmasin bu sefer Sekerparenin irmiksiz tarifini verdim, kismet bir dahakine irmiklisi olsun diyelim :)
      Size de simdiden afiyetler olsun canimmm :)

      Sil
    2. A aaaa kocaman da yazıyormuş irmiksiz diye:)) Pes gece yorum yaptım diye dikkat mi etmedim ne..:)

      Sil
    3. Olur boyle seyler canim, belki canin irmiklisini istedi sende oyle gordun :)

      Sil
  4. ayyyy babaannem yapıyo bunu kardeşim de hep şekerfare diyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ismi cok hosuma gitti, bundan sonra Sekerfare olsun :))

      Sil
  5. İrmiksiz olanı ilk defa duydum deniycem daha sonraki bir zamanda. Blogun güzelmiş hiç yemek blogu yoktu takiplerim arasında. Bende bloguma beklerim.
    http://dekoratifeller.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Tavsiye ederim, çok leziz oluyor :)
      Teşekkür ederim...
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)