8 Ocak 2015 Perşembe

PASTIRMALI TARHANA CORBASI




                      Her yerin karlarla kaplandigi bu soguk gunlerde sicacik, besleyici, vitamin deposu guzel corbamiz ufak bir degisiklik ile burada...  


Malzemeler
  • 5 corba kasigi tarhana
  • 5 su bardagi su
  • 1 corba kasigi tereyag
  • 1 cay bardagi su
  • Yarim corba kasigi domates salcasi
  • Yarim corba kasigi biber salcasi
  • 1 adet ince kiyilmis sogan
  • 5 dilim pastirma ( ince kiyilmis )
  • 2 corba kasigi zeytinyag
Yapilisi
  • Tereyagini bir tencereye alin ve eritin. Salcalari ekleyip,  1-2 dakika kavurduktan sonra suyunu ilave edin.
  • Kucuk bir kasede 1 cay bardagi su ile tarhanayi eritin ve karistirarak tencereye katin. Koyulasip, kaynadiktan 5 dakika sonra altini kapatin.
  • Uzeri icin, sogani zeytinyaginda kavurun. Ince kiyilmis pastirmayi ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  • Corbayi servis kasesine alarak, pastirmali karisimdan uzerine gezdirin. Sicak olarak servis edin.

AFIYET OLSUN...


13 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık en sevdiğim çorba bir de pastırmalı ben sucuklu yapıyorum sık sık o da çok lezzetli oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok seviyorum, sagol Ozgencim :) Sucuklu hic denedim, nasil yapiyosun acaba?

      Sil
  2. Gelini olduğum Uşak'ın tarhanasına başka bir boyut kazandırmışsın. :)Ellerine sağlık canmı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik tatlarin disina cikmak da gerek dimi :) Tesekkur ederim canim, Sevgiler...

      Sil
  3. Ben genelde sucuklu ve kıymalı yaparım, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiymalisini biliyorum da bende sucuklu hic yapmadim eminim tadi daha farkli oluyodur.
      Tesekkur ederim...

      Sil
  4. Bende kıymalı yaparım, pastırmalıyı ilk kez duydum denemek gerekir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degisik bir lezzet veriyor, tavsiye ederim :)

      Sil
  5. Tarhana çorbasına bayılırım içine konan pastırmada ayrı bir lezzet vermiştir elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmeyen var mi acaba :) Tesekkur ederim, Sevgiler

      Sil
  6. kıymalısına alışığız ama pastırmalı hiç denemeniştim iyi fikir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet degisik lezzetlere kapiyi acmak gerek dimi :)
      Tesekkur ederim, Sevgiler...

      Sil
  7. merhabaaa :) blogunuzu masal yıldızının blog rehberinden buldum.Severek takibe aldım.Bende o rehberde hobi bloglarının içerisindeyim.Şuanda bir 'kış çekişi'm var sizleride beklerim..
    bibusdesign.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)