Bu guzel kis sebzesini belki bazilarimiz kokusundan dolayi sevmiyoruz. Kiymali yemegi genelde tercihimdir ama ara sira bu sekilde kizartma yapinca da degisiklik oluyor. Bu sefer ki kizartma harci da cok farkli, disi puf puf hamur gibi ici de bembeyaz kar tanesi :)
Malzemeler
- 1 kucuk karnabahar
- 1 su bardagi un
- 2 yumurta ( aklari ve sarilari ayrilmis )
- 175 gr maden suyu
- Tuz
- Yarim cay bardagi ince kiyilmis maydanoz
Kizartmak icin, Aycicek yagi
Yapilisi
- Karnabahari iri parcalara ayirin. Kaynamis suda 7-8 dakika haslayin ve suzerek sogumaya birakin.
- Yumurta sarilari, un, maden suyu ve tuzu bir kasede karistirin. Yumurta aklarini temiz ve kuru bir kapta mikserle iyice cirpin ve unlu karisima ekleyerek kasikla sondurmeden karistirin.
- Karnabaharlari once hafifce una sonra maden sulu karisima batirarak kizgin yagda 2-3 dakika kizartin. Kagit havlu uzerine alarak fazla yagini suzdurun. Daha sonra servis tabagina alip kiyilmis maydanozla susleyin ve sarimsakli yogurt ile servis edin.
AFIYET OLSUN...
Ne güzel bir tarif, teşekkürler
YanıtlaSilZaman ayriripta yorum biraktiginiz icin ben tesekkur ederim :)
SilKarnabaharı çok farklı kullanmışsın canım ki genelde pek bir farklı yanı yoktur karnabaharın. Genelde hep aynıdır. Sen farklı bir boyut katmışsın. Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilTesekkur ederim canim, oyleyse ilerleyen gunlerde karnabahari daha da senlendirelim :)
SilEline sağlık! Tadını sevdiğim ama sırf kızartma diye yapmaktan kaçındığım lezetli bir karnabahar tarifi.Ev halkı için yapıp, tadımlık yemenin zararı olmaz sanırım:))
YanıtlaSilTesekkurler :) Bence arada sirada yemenin pek zarari olmaz, ne yapalim boyle de cok guzel oluyor :)
SilAaa ik defa duyuyorum madensulu karnıbahar kızartması... denenmesi gerekenler listeme aldım...puf böreği gibi olmuşlar.İlginç ...acıkmışım resimlere bakarken onu anladım.Sevgiler :)
YanıtlaSilFarkli bir tarifle tanistirmisim ne mutlu bana :) Tadi nefis oluyor, kesinlikle tavsiye ederim :)
SilTesekkurler...
ellerine saglik sevgili blogger, harika gorunuyorlar.
YanıtlaSilTakipteyim, ben de fransa (strasbourg) ta yasiyorum, benim bloguma da beklerim, sevgiyle!
Sulti's
http://asulti2000.blogspot.fr/
Merhabalar ve de hosgeldiniz :) Ne guzel tesaduf, bende Lyon bolgesinde yasiyorum. Cok memnun oldum, blogunuzu mutlaka ziyaret edicem.
SilTesekkur ederim, Sevgiler :)
Yaaa Canım Çekti Süper Görünüyorlar :D
YanıtlaSilTesekkur ederim, o zaman hemen kalkip yapin :)
SilEline sağlık canım benim de karnıbaharım var nasıl yapsam diye düşünüyordum harika olmuşlar fikrin çok hoş sevgiler
YanıtlaSilSagol Ozgencim, size de afiyetler olsun :) tadina doyamicaksiniz :)
Silkızımın en sevdiği sebze karnabahar biz fırında yapmayı tercih ediyoruz ama bu da enfes görünüyor :) ellerine sağlık mutlaka denicem
YanıtlaSilBir de boyle deneyin, ozellikle de sarimsakli yogurt seviyosaniz nefis oluyor. Tesekkur ederim, Sevgiler...
Silİlk defa duydum böylesini :) Severim ama sanırım kokusu yüzünden eve sokmayabilirim. Yemeği dediğim gib daha güzel
YanıtlaSilBana kalirsa yemegi yapilinca daha cok koku oluyor, bu tarifle sadece haslarken koku oluyor sonra zaten harca bulandigi icin kokusu kalmiyor :)
SilHârika bir tattir ama cok SIK yapamiyorum.Hamuruna köride katinca tadi hos olur.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilKori harika fikir bir dahaki sefer oyle de denerim :) Tesekkurler ablacim...
SilBen de yumurta ve una bulayarak kızartıyorum,özellikle fırında karnabahar graten favorimdir..Elinize sağlık :)
YanıtlaSilGrateni de cok guzel olur :) Mutfakta farkli lezzetleri hep sevmisimdir :) Tesekkur ederim...
Sil