6 Ocak 2015 Salı

MADEN SULU KARNABAHAR KIZARTMASI




                      Bu guzel kis sebzesini belki bazilarimiz kokusundan dolayi sevmiyoruz. Kiymali yemegi genelde tercihimdir ama ara sira bu sekilde kizartma yapinca da degisiklik oluyor. Bu sefer ki kizartma harci da cok farkli, disi puf puf hamur gibi ici de bembeyaz kar tanesi :)


Malzemeler
  • 1 kucuk karnabahar
  • 1 su bardagi un
  • 2 yumurta ( aklari ve sarilari ayrilmis )
  • 175 gr maden suyu
  • Tuz
  • Yarim cay bardagi ince kiyilmis maydanoz
      Kizartmak icin, Aycicek yagi

Yapilisi
  • Karnabahari iri parcalara ayirin. Kaynamis suda 7-8 dakika haslayin ve suzerek sogumaya birakin.
  • Yumurta sarilari, un, maden suyu ve tuzu bir kasede karistirin. Yumurta aklarini temiz ve kuru bir kapta mikserle iyice cirpin ve unlu karisima ekleyerek kasikla sondurmeden karistirin.
  • Karnabaharlari once hafifce una sonra maden sulu karisima batirarak kizgin yagda 2-3 dakika kizartin. Kagit havlu uzerine alarak fazla yagini suzdurun. Daha sonra servis tabagina alip kiyilmis maydanozla susleyin ve sarimsakli yogurt ile servis edin.

AFIYET OLSUN...


22 yorum:

  1. Ne güzel bir tarif, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayriripta yorum biraktiginiz icin ben tesekkur ederim :)

      Sil
  2. Karnabaharı çok farklı kullanmışsın canım ki genelde pek bir farklı yanı yoktur karnabaharın. Genelde hep aynıdır. Sen farklı bir boyut katmışsın. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim, oyleyse ilerleyen gunlerde karnabahari daha da senlendirelim :)

      Sil
  3. Eline sağlık! Tadını sevdiğim ama sırf kızartma diye yapmaktan kaçındığım lezetli bir karnabahar tarifi.Ev halkı için yapıp, tadımlık yemenin zararı olmaz sanırım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler :) Bence arada sirada yemenin pek zarari olmaz, ne yapalim boyle de cok guzel oluyor :)

      Sil
  4. Aaa ik defa duyuyorum madensulu karnıbahar kızartması... denenmesi gerekenler listeme aldım...puf böreği gibi olmuşlar.İlginç ...acıkmışım resimlere bakarken onu anladım.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkli bir tarifle tanistirmisim ne mutlu bana :) Tadi nefis oluyor, kesinlikle tavsiye ederim :)
      Tesekkurler...

      Sil
  5. ellerine saglik sevgili blogger, harika gorunuyorlar.
    Takipteyim, ben de fransa (strasbourg) ta yasiyorum, benim bloguma da beklerim, sevgiyle!
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ve de hosgeldiniz :) Ne guzel tesaduf, bende Lyon bolgesinde yasiyorum. Cok memnun oldum, blogunuzu mutlaka ziyaret edicem.
      Tesekkur ederim, Sevgiler :)

      Sil
  6. Yaaa Canım Çekti Süper Görünüyorlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, o zaman hemen kalkip yapin :)

      Sil
  7. Eline sağlık canım benim de karnıbaharım var nasıl yapsam diye düşünüyordum harika olmuşlar fikrin çok hoş sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol Ozgencim, size de afiyetler olsun :) tadina doyamicaksiniz :)

      Sil
  8. kızımın en sevdiği sebze karnabahar biz fırında yapmayı tercih ediyoruz ama bu da enfes görünüyor :) ellerine sağlık mutlaka denicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de boyle deneyin, ozellikle de sarimsakli yogurt seviyosaniz nefis oluyor. Tesekkur ederim, Sevgiler...

      Sil
  9. İlk defa duydum böylesini :) Severim ama sanırım kokusu yüzünden eve sokmayabilirim. Yemeği dediğim gib daha güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kalirsa yemegi yapilinca daha cok koku oluyor, bu tarifle sadece haslarken koku oluyor sonra zaten harca bulandigi icin kokusu kalmiyor :)

      Sil
  10. Hârika bir tattir ama cok SIK yapamiyorum.Hamuruna köride katinca tadi hos olur.Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kori harika fikir bir dahaki sefer oyle de denerim :) Tesekkurler ablacim...

      Sil
  11. Ben de yumurta ve una bulayarak kızartıyorum,özellikle fırında karnabahar graten favorimdir..Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grateni de cok guzel olur :) Mutfakta farkli lezzetleri hep sevmisimdir :) Tesekkur ederim...

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)