3 Mart 2015 Salı

LIMONLU YABAN MERSINLI SCONE





                   Cay saatlarinde ve kahvaltilarinda farkli lezzetler sunmak isteyenler...

                                                Disi kitir, ici yumusacik kek gibi,
                                            Hafif mayhos, tatli lezzetli scone'lar...
                        

                  Scone, ozellikle Ingilizlerin cay saatinin olmazsa olmaz yiyecegidir. Iskocya ve Ingiltere de bircok cesidi yapilmakla birlikte, tatli iskoc ekmegi olarak da bilinir.  Ayrica kucuk ekmekcikler seklinde hazirlanarak geleneksel olarak recel ve kaymak ile beraber tuketilmektedir.   


Malzemeler
  • 1.5 su bardagi un
  • 110 gr soguk tereyag ( kup kup kesilmis )
  • 2 adet limon kabugu rendesi
  • Yarim su bardagi krema
  • 1 yemek kasigi toz seker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kasigi kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardagi taze yaban mersini
      Limonlu Glaze icin, 
  • 100 gr pudra sekeri
  • 3-4 yemek kasigi limon suyu
Yapilisi
  • Unu, toz sekeri, limon kabugu rendesini, kabartma tozunu ve tuzu genis bir kasede karistirin.
  • Kup kesilmis soguk tereyagini icine katin ve puturlu bir hamur elde edin.
  • Ayri bir kasede yumurta ve kremayi cirpin.
  • Yumurtali karisimi unlu malzemeye ekleyip hamur toparlanana kadar karistirin.
  • Yaban mersinlerini de hamura ekleyerek ezmeden dikkatlice karistirin.
  • Hamuru unlu tezgahin uzerine alarak cok inceltmeden ( 2 parmak kalinliginda ) daire seklinde acin ve unlanmis bicak ile 8 esit parcaya bolun.
  • Hazirlanan ucgen dilimleri yagli kagit serili firin tepsisine alin ve 25-30 dakika pisirin.
  • Limonlu glazeyi sconelari firindan aldiktan sonra hazirlayin.
  • Pudra sekeri ve limon suyunu iyice karistirin. Eger cok kati olursa limon suyu ilave edebilirsiniz.
  • Oda isisina gelmis olan sconelarin uzerine kasigin ucu ile zigzag seklinde dokun ve kurumasi icin bekleyin.

AFIYET OLSUN...

      
Puf Noktalari,
  • Tereyag tart hamurunda oldugu gibi mutlaka soguk olmalidir. Yoksa yeterince kabarma olmaz.
  • Kuru malzemeler ve sivi malzemeler ayri ayri hazirlanmalidir.

          Bu arada ben biraz ince actigim icin cok kabarik gozukmuyorlar, siz tarifte belirttigim gibi hamura elinizle cok fazla bastirmayin.



14 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor alışılmış tariflerden farklı geldi. Denemeye Değer

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz farkli ama tadi harika :) Tesekkurler...

      Sil
  2. Tadını hisseder gibiyim. Çok güzel olduğu kesin. Ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hissedilen tat kesinlikle dogru :) Tavsiye ederim.
      Tesekkurler...

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor gerçekten etkinlikte görüp takibe aldım canım bloğunu banada beklerim sevgilerle

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, Hosgeldiniz :) Bende mutlaka gelicem.
      Sevgiler

      Sil
  4. Gördüğümde denemeliyim dediğim tariflerden biri oldu. Ellerinize sağlık çokta güzel görünüyorlar.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Oyleyse simdiden afiyetler olsun, gercekten cok lezzetli ama yapildigi gun tuketilmesi gerek sonra pek hos olmuyor.. Cok tesekkur ederim.

      Sil
  5. çok güzel bir tarif olmuş, ellerinize sağlık. artık üyenizim :) banada beklerim www.beauthingsforme.blogspot.com

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz, sefalar getirdiniz :) Cok sagolun, bende hem ziyarete hem uye olmaya gelicem :)
      Sevgiler

      Sil
  6. çok lezzetli görünüyor çok beğendim mutlaka denenmeli ellerinize sağlık selamlar...:))

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Muhtesem bir tat :) Cok tesekkur ederim benden de Sevgiler :)

      Sil
  7. offff yaaa amanıııın bu neeeee afiyet olsun not aldım yemez miyim bunu ben yaaa :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Bence kesin yersin :) Sana da afiyetler olsun Deep :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)