18 Mayıs 2015 Pazartesi

ISPANAKLI MINI MILFOY RULOLARI





                                          Sicacik, mutlu bir hafta sizlerle olsun...


Malzemeler
  • 500 gr ispanak
  • 3 parca dikdortgen milfoy
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 corba kasigi zeytinyagi
  • 1 cay kasigi toz kirmizi biber
  • 2 corba kasigi yogurt
  • 1 adet yumurta

Yapilisi
  • Ispanagi temizleyip, yikadiktan sonra ince ince dograyin. Sogani da ayni sekilde minik minik kesin.
  • Zeytinyagi genis bir tavaya alarak soganlari ilave edin ve hafif pembelesinceye kadar kavurun. Uzerine ispanaklari ekleyerek suyunu cekinceye kadar pisirin. En son tuzunu ve baharatini ekleyerek kenarda sogumaya alin.
  • Bir parca milfoyu unlanmis tezgaha alip merdane yardimi ile eninden ve boyundan hafifce acin.
  • Kucuk bir kasede yogurt ve yumurtayi karistirarak actiginiz milfoyun uzerine surun. Onun ustune de ispanakli harctan 1-2 corba kasigi kadar yayin.
  • Hamuru yavasca rulo halinde sarin ve 1 parmak kalinliginda dilimlere kesin. Diger hamurlara da ayni islemi yaptiktan sonra her bir dilimi yagli kagit serili firin tepsisine dizin. Kalan yogurtlu harci da dilimlerin uzerine surun.
  • Onceden isitilmis 190-200 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin.

AFIYET OLSUN...



24 yorum:

  1. Çok lezzetli ve şirin görünüyorlar! elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ben milföy hamurunu gitgide daha çok sever oldum..:) Her defasında harikalar yaratmamızı sağlıyorlar.. Ve her lezzete bir hamur türü bu kadar mı yakışır... Bunu da denemek isterim.. Ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milfoy hamuru benim favorimdir, kesinlikle sana katiliyorum Nahidecim :)

      Guzel yorumlarinla da hic yalniz birakmiyosun bunun icin ayrica tesekkurler :)

      Sil
  3. Enfes görünüyor milföyler, Ellerinize sağlık. Pinterestte börek panoma yakışırlar :) Hayırlı günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Zulalcim, hem gozlere hem midelere :)

      Sil
  4. Ispanaklı börek ve yoğurt :))

    YanıtlaSil
  5. Bu pratik, lokmaciklari cok seviyorum.Acil Gelen misafirler,arkadaslar icinde hemen hazir oluyorlar :)

    Ellerine saglik Sinemcigim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ablacim, cok pratik elimizin altinda bizler icin super bir alternatif :)

      Sil
  6. Eline sağlık çok güzel görünüyor..Yine döktürmüşsün..

    YanıtlaSil
  7. Ayyyy missss :) Olsa da yesek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyleyse mutfaga :)

      Tesekkur ederim, Sevgiler...

      Sil
  8. bence sen blogdan önce hiltonda filan aşçıydın. kandırıyon biziiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keske o kadar usta olabilsem Deep, asci degil ama hic alakasiz tenis antrenoruydum iste bunu itiraf edebilirim :)

      Sil
    2. hımmmm piki. istanbulda mıııı :)

      Sil
  9. Sinemcim dondurulmus ispanakla denedinmi, sonuç nasil her zaman taze ispanak elimin altinda olmuyor maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef dondurulmus ispanakla hic denemedim Sultancim, ben genelde ispanagi taze kullaniyorum :( Her zaman el altinda olmamasi konusunda haklisin, cabuk da bozulan bir sebze bende aldigimda ya o gun ya da en fazla ertesi gun kullaniyorum...

      Sil
  10. Çok lezzetli gözüküyor eline sağlık :)))

    YanıtlaSil
  11. Sinemcim görüntüye bayıldım tadı ayrı güzeldir eminim...sarma börekleri çok severim mutlaka deneyeceğim.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim, hem nefis hem pratik :) Çok teşekkür ederim.
      Benden de sevgiler Sertaç cım :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)