Sicacik, mutlu bir hafta sizlerle olsun...
Malzemeler
- 500 gr ispanak
- 3 parca dikdortgen milfoy
- 1 adet kuru sogan
- 2 corba kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi toz kirmizi biber
- 2 corba kasigi yogurt
- 1 adet yumurta
Yapilisi
- Ispanagi temizleyip, yikadiktan sonra ince ince dograyin. Sogani da ayni sekilde minik minik kesin.
- Zeytinyagi genis bir tavaya alarak soganlari ilave edin ve hafif pembelesinceye kadar kavurun. Uzerine ispanaklari ekleyerek suyunu cekinceye kadar pisirin. En son tuzunu ve baharatini ekleyerek kenarda sogumaya alin.
- Bir parca milfoyu unlanmis tezgaha alip merdane yardimi ile eninden ve boyundan hafifce acin.
- Kucuk bir kasede yogurt ve yumurtayi karistirarak actiginiz milfoyun uzerine surun. Onun ustune de ispanakli harctan 1-2 corba kasigi kadar yayin.
- Hamuru yavasca rulo halinde sarin ve 1 parmak kalinliginda dilimlere kesin. Diger hamurlara da ayni islemi yaptiktan sonra her bir dilimi yagli kagit serili firin tepsisine dizin. Kalan yogurtlu harci da dilimlerin uzerine surun.
- Onceden isitilmis 190-200 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin.
AFIYET OLSUN...
Çok lezzetli ve şirin görünüyorlar! elinize sağlık :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
SilBen milföy hamurunu gitgide daha çok sever oldum..:) Her defasında harikalar yaratmamızı sağlıyorlar.. Ve her lezzete bir hamur türü bu kadar mı yakışır... Bunu da denemek isterim.. Ellerine sağlık..:)
YanıtlaSilMilfoy hamuru benim favorimdir, kesinlikle sana katiliyorum Nahidecim :)
SilGuzel yorumlarinla da hic yalniz birakmiyosun bunun icin ayrica tesekkurler :)
Enfes görünüyor milföyler, Ellerinize sağlık. Pinterestte börek panoma yakışırlar :) Hayırlı günler...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Zulalcim, hem gozlere hem midelere :)
SilIspanaklı börek ve yoğurt :))
YanıtlaSilBen enfes diyorum :)
SilBu pratik, lokmaciklari cok seviyorum.Acil Gelen misafirler,arkadaslar icinde hemen hazir oluyorlar :)
YanıtlaSilEllerine saglik Sinemcigim...
Evet ablacim, cok pratik elimizin altinda bizler icin super bir alternatif :)
SilEline sağlık çok güzel görünüyor..Yine döktürmüşsün..
YanıtlaSilCok tesekkurler Sevdicann :)
SilAyyyy missss :) Olsa da yesek :)
YanıtlaSilOyleyse mutfaga :)
SilTesekkur ederim, Sevgiler...
bence sen blogdan önce hiltonda filan aşçıydın. kandırıyon biziiiii :)
YanıtlaSilKeske o kadar usta olabilsem Deep, asci degil ama hic alakasiz tenis antrenoruydum iste bunu itiraf edebilirim :)
Silhımmmm piki. istanbulda mıııı :)
SilEvet :)
SilSinemcim dondurulmus ispanakla denedinmi, sonuç nasil her zaman taze ispanak elimin altinda olmuyor maalesef
YanıtlaSilMaalesef dondurulmus ispanakla hic denemedim Sultancim, ben genelde ispanagi taze kullaniyorum :( Her zaman el altinda olmamasi konusunda haklisin, cabuk da bozulan bir sebze bende aldigimda ya o gun ya da en fazla ertesi gun kullaniyorum...
SilÇok lezzetli gözüküyor eline sağlık :)))
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
SilSevgiler
Sinemcim görüntüye bayıldım tadı ayrı güzeldir eminim...sarma börekleri çok severim mutlaka deneyeceğim.Sevgiler :)
YanıtlaSilTavsiye ederim, hem nefis hem pratik :) Çok teşekkür ederim.
SilBenden de sevgiler Sertaç cım :)