Bildiginiz mantiya bir farklilik geldi ve yaz sebzelerinden kabak ile bence iyi bir ikili oldular siz de degisik tatlara acikcasiniz tavsiye ederim.
Guzel bir hafta gecirmeniz dilegiyle...
Malzemeler
- 250 -300 gr hazir manti
- 1 kucuk kase Yogurt
- 1 - 2 dis sarimsak
- 1 corba kasigi tereyag
- 1 cay kasigi kirmizi toz biber
- 1/2 kilo kabak
- 1 corba kasigi sivi yag
- Tuz, karabiber
Yapilisi
- Oncelikle kabaklari rendenin iri tarafi ile rendeleyin. Tavaya alip sivi yagi da ekleyerek kisik ateste suyunu salip cekinceye kadar pisirin. En son tuz ve karabiberini ekleyin.
- Mantiyi kaynayan suya atip pisirin.
- Bu sirada sarimsaklari dovup yogurt ile karistirin.
- Mantida pistikten sonra servis tabaginin tabanina kabaklari yayin. Uzerine suzdugunuz mantidan yerlestirin. En uste sarimsakli yogurt ilave edin.
- Terayagini da kucuk bir sos tavasinda eritip kirmizi toz biber ekleyin ve hafifce kopurtun. Mantinin uzerine ve etrafina dilediginiz gibi ilave edin.
AFIYET VE HELAL OLSUN...
Ben hazir manti kullandim ama dilerseniz mantiyi da kendiniz hazirlayabilirsiniz. Ayrica sunu da belirteyim, benim yaptigim olculer iki kisilikti.
İlk defa duydum , denemeye değer ellerinize sağlık
YanıtlaSilBende ilk kez denedim ve sonuc cok guzeldi :) Tesekkur ederim...
SilHamur işi ve sebze birlikte dengeli bir ikili oluşturmuş, sarımsaklı yoğurtta bu ikiliyi tamamlamış... Tabağın önümde olduğunu düşününce canım çekti.:) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCok dogru Zulalcim, nefis ve degisik bir lezzet oldu :) Kesinlikle tavsiye ederim, tesekkurler :)
SilKabaktan pizza tabanı olur da mantıya yatak olmaz mı:)) Hem de çok güzel olmuş. Eline Sağlık! Çok sevgiler...
YanıtlaSilDegil mi ama :) Cok tesekkur ederim benden de kocaman sevgiler :)
Silalla alllaaaa nerde keşfettin kiiiii ne ilginç ikisini de severim bi bakıyım bi ara deniyim :)
YanıtlaSilAnacigimin eski tarifleri arasindan cikti Deep, bende gorunce cok ilginc buldum ve mutlaka yapmaliyim dedim :) Sonucta gayet guzel oldu :)
SilMantı olsun, taştan olsun.::):) Bizim evde mantı pek sevilir. Farklılık katmak iyi fikir. Deneyeceğim.. sevgiler..:)
YanıtlaSilBizde cok seviyoruz, bir de degisik olunca degmeyin keyfimize :)
SilTesekkurler Nahidecim
önce kabaklı hunkar tatlısı olarak okudum nasıl yanı dedım sonra okuyunca fark ettım :) elelrınıze saglık
YanıtlaSilBende ilk gordugumde sasirmistim, tatli algimiz daha yuksek galiba :)
SilTesekkur ederim, Sevgiler
Mantıyı her türlü severim. Kabağı da işte kızartma, mücver ve güzel yapılırsa pirinçli yemeğiyle. Bunu sever miyim bilemedim :D
YanıtlaSilHer ikisini ayri ayri bende cok severim, boyle de degisik bir lezzet oluyor. Ben birbirlerine de yakistirdim dogrusu :)
Sil