Malzemeler
- 1 su bardagi siviyag
- 1 su bardagi ilik sut
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 su bardagi su
- 1 paket yas maya
- 1.5 tatli kasigi tuz
- Aldigi kadar un
- Ici icin, kasar peyniri rendesi
Uzeri icin,
- 1.5 su bardagi su
- 3 corba kasigi pekmez
- 2 su bardagi susam
Yapilisi
- Hamuru icin oncelikle ilik sutun icinde yas mayayi karistirarak eritin.
- Genisce bir kabin icerisine siviyagi, suyu, mayali sutu, toz sekeri ve tuzu ekleyip hafifce karistirin. Yavas yavas unu ilave edip ele yapismayan bir hamur elde edin.
- Hamurun uzerine nemli bir bezle ortup 1 saat mayalanmasini bekleyin. Bu sirada pekmezle suyu karistirip kenara alin.
- Hamuru elinizle toparladiktan sonra yumurta buyuklugunde parcalar kopartin ve elinizle oval sekil vererek acin. Icine kasar peyniri rendesi koyduktan sonra kapatin.
- Hazirladiginiz pogacalari once pekmezli suya ardindan da her yerini susama bulayarak birlestirdiginiz yeri alta gelecek sekilde yagli kagit serili firin tepsisine dizin.
- Uzerlerine bicakla 2 verev kesik atin.
- Yarim saat daha mayalandirdiktan sonra onceden isitilmis 200 derece firinda hafif kizarana kadar pisirin.
AFIYET VE HELAL OLSUN :)
NOT : Dilerseniz icine beyaz ya da lor peynir de kullanabilirsiniz. Kasar peynirler piserken hafifce disari sizabilir o yuzden cok cok fazla koymamanizi oneririm.
Ayrica ben bu olculerin yarisi ile yaptim, yine de iki tepsi cikti. Fazla olanlar da tabi hemen buzluga gittiler :)
Merhaba, poğaça türü yiyecekleri sık yapıyorum, Tarifi okuyunca pekmez olayını bilmeme rağmen hep ihmal ettiğimi, uygulamadığımı fark ettim. Bir dahaki sefere bu şekilde deneyeyim. Rengi bir harika, Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu siralar benim cok yaptigim soylenemez ama arada bir daha cok istek geliyor :) Kesinlikle tavsiye ederim, cok lezzetli oluyor.
SilTesekkur ederim Zulal, Sevgiler...
Cok sevdigim bir pogaca ellerine saglik..
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilPoğaçalar nefis görünüyor. Tadı da mutlaka öyledir. Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilSevgiler...
Tadi goruntusunden daha guzel :) Tesekkur ederim Beyhan...
SilMis mis...:) Poğaçalar harika görünüyor.. Ellerine sağlık..Sevgiler...
YanıtlaSilTesekkurler Nahidecim, guzel yorumlarini hic eksik birakmiyosun :)
SilSusam sevmiyorum üzerindekiler temizler öyle götürürüm ben bunları, poğaçacıyımdır çok güzel yerim : ) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilOooo... tabi tabi her turlu goturulur :)) Tesekkur ederim..
Silevde ha bak bunu hiç görmedim evde pişenini :)
YanıtlaSilAaaa... bir de guzel bir de guzel :)
Silgirit kabağı yatay kesilip içine peynir konuyo ya. peynirli girit kabağı. fırında.
YanıtlaSilAninda cevap gelince sasirdim :) Himmm... bir de onunla denerim, tesekkur ederim Deep. Bence onunla da cok guzel olur.
Silblogunuz ve tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay