Bu guzel ferah lezzetin tarifi Sevgili Sema Hanim'dan ( SemadanLezzetler ),
kendisine buradan cok tesekkur ediyorum.
Sicak havalarda serinleten harika bir tat...
Malzemeler
- 1 adet dondurulmus portakal
- 5-6 adet iri limon tuzu
- 1 su bardagindan 1 parmak eksik toz seker
- 1.5 litre su
Yapilisi
- Portakali bir gece onceden buzluga koyun. Ertesi gun dolaptan alip, bicakla kesilebilecek kivama gelene kadar disarda bekletin.
- Daha sonra portakali dilimleyip toz seker ile birlikte robota alin ve iyice parcalanmasini saglayin.
- Hazirlanan karisimi derin bir kaseye alip icine 1.5 litre suyu ve limon tuzunu ekleyin. Karistirarak sekerin iyice erimesini saglayin. 20 dakika kenarda bekleterek karisimi tel suzgecten gecirin ve suzun.
- Portakal suyunu buzdolabinda soguttuktan sonra servis edebilirsiniz.
AFIYET VE HELAL OLSUN...
Tozseker olcusunu siz kendi damak zevkinize gore de ayarlayabilirsiniz...
limonla yapıyorum ben bunu harika oluyor
YanıtlaSilteşekkür ederim ellerinize sağlık :)
Eminim, en kisa zamanda onu da deneyecegim :)
SilTesekkurler...
Mis gibi ,malzemeside az,ne güzel .En dogal haliyle, hazirlarindan cok daha saglikli...Yapayim yapayim dedim ,hemen yarin Organik Portakal bulmaya gidecegim :) Ellerine saglik canim
YanıtlaSilCok dogru ablacim, bazen cok mecbur olunca hazir aliyoruz ama genelde evde yapmayi tercih ediyorum. Boylesi hem daha guzel hem de dedigin gibi cok cok saglikli en azindan icine ne koydugumuzu biliyoruz :)
SilPortakal bulmak bu aylarda biraz problem ama limonla deneyebilirim... Denerim. Zira bu yaz o kadar çok reyhan şerbeti ve vişne şerbeti yaptım ki akıllara zarar. Değişikliğin vakti geldi artık... Fotoğrafta çok şık olmuş, ellerine sağlık canım.:)
YanıtlaSilHaklisin portakal bulmak biraz zor olabilir ama limonla da super olur. Bende en kisa zamanda limonla deneyecegim cunku limonata esimin en sevdigi iceceklerden :)
SilReyhani bulsam bende deneyecektim ama bir turlu denk gelmedi Zulalcim artik kismete kaldi :)
Guzel yorumun icin tesekkurler...
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim çok kibarsınız.Benim asıl fotoğrafta arkada görünen kurabiyeler ilgimi çekti süper görünüyorlar.
SilRica ederim ne demek :) Kurabiyeler un kurabiyesi idi, henuz tarif yayinlamadim, cok tesekkur ederim..
SilÇok farklı bir yöntem... Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık..:)
YanıtlaSilKesinlikle coooook pratik :) Simdiden afiyetler olsun Nahidecim...
SilÇok güzel görünüyor, bunaltıcı sıcaklarda bol buzlu ne de güzel içilir.Ellerine sağlık. Ben de bir portakal, bir limon ile 5 litre limonata tarifi bulmuştum ama portakalım yok diye yapmamıştım. Portakal bulunca ikisini de ilk fırsatta ayrı ayrı yapmak şart oldu:) Sevgiler...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim, gercekte nefis bir tat :) Evet karisik sekilde de yapildigini duydum insallah onu da yaparim, farkli lezzetler tercihimizdir :)
SilSize de simdiden afiyetler olsun :)
Sevgiler
Çok hoş bir sunum :) Bardak çok tatlı :)
YanıtlaSilTesekkur ederim Senaycim :) Degisik mutfak urunlerini cok severim :)
SilBunaltıcı sıcaklara birebir ohh mis ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilEvet evet hem de nasil :)
SilPortakalın burada dondurucuda bekletilmesinin özelliğini yani nedenini anlayamadım...limon tuzu zararlıymış aslında çok da sağlıklı bir içecek gibi gelmedi bana...limonla denerseniz sarı kısmını kesip atın ve bütün haliyle 3-4 taze limonu şekerle beraber robottan geçirin sonra süzgece alın..limontuzu hiç kullanmayın orjinal limonata budur..
YanıtlaSilMerhabalar ve de hosgeldiniz.
SilPortakal kabuklarinin aciligini almasi icin ayrica da hem pratik hem de aromasini almasi icin bu islem yapiliyor.
Limon tuzu konusunda haklisiniz, onun yerine limon suyu da kullanilabilir zaten cok cok fazla kullanmiyoruz.
Oneriniz ve elestiriniz icin cok tesekkur ederim, normal limonata tarifimde blogta bulunmaktadir.
Iyigunler dilerim.
bunu hemen yapıyım oh tam yazlık :)
YanıtlaSilAynen :)
SilELINE SAĞLIK
YanıtlaSilTesekkurler.
Sil