Alisik oldugumuz, olmadigimiz tum baharatlari iceren degisik bir karisim ile farkli bir lezzet yakalamak isterseniz mutlaka deneyin :)
Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 4 corba kasigi masala ( baharat karisimi )
- Yarim su bardagi yogurt
- 2 corba kasigi zeytinyagi
- 1 corba kasigi domates salcasi
- 1 adet kuru sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 dis sarimsak
- 1 adet firin torbasi
Yapilisi
- Sogan ve biberleri iri sekilde dograyin.
- Butlarin uzerine bicakla ikiser kesik atin.
- Genis bir kapta masala, yogurt, zeytinyagi ve salcayi iyice karistirin. Butlari sosun icine katip heryerini sosla kaplayin.
- Marine olmasi icin buzdolabinda 20-30 dakika bekletin.
- Firin torbasinin icine tavugu sosla birlikte alin. Dogranmis sogan, biberler ve soyulmus sarimsagi icine ekleyin.
- Torbanin agzini kapatip 180 derece onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
AFIYET VE HELAL OLSUN...
Tarif : Sofra Dergisi
NOT : Garam Masala Hindistan'da ve Guney Asya'da cok kullanilan bir baharat karisimidir. Icinde kimyon, kakule, tane karabiber, kisnis, tarcin, karanfil, corek otu, defne yapragi ve toz zencefil baharatlari bulunmaktadir. Evde kendiniz hazirlayabileceginiz gibi hazir olarak da satilmaktadir. Genellikle et, tavuk ve balik yemeklerinde kullanilmaktadir.
NOT : Garam Masala Hindistan'da ve Guney Asya'da cok kullanilan bir baharat karisimidir. Icinde kimyon, kakule, tane karabiber, kisnis, tarcin, karanfil, corek otu, defne yapragi ve toz zencefil baharatlari bulunmaktadir. Evde kendiniz hazirlayabileceginiz gibi hazir olarak da satilmaktadir. Genellikle et, tavuk ve balik yemeklerinde kullanilmaktadir.
Çok baharat varmış içinde :)) ama neyden ne kadar katılacağını iyi ayarlamak lazım.
YanıtlaSilGüzel görünüyor, ellerine sağlık :)
Tavuk eti en sevdiğim et :))
Evet oldukca fazla hepsi de cok faydali baharatlar. Dedigin gibi tabi olcuyu iyi ayarlamak gerek internette olculeri ile ilgili bilgiler de var. Ben daha pratik olmasi acisindan hazir karisimi kullandim :)
SilTesekkur ederim Senaycim, en sevdigin ise cesitlendirmek gerek :)
Baharat katmadığımda tavuk tüketemiyorum ben zaten, ama bunların hepsini aynı anda kullanmayı denemedim, deneriim, eline sağlık^^
YanıtlaSilBence de baharat eklenmis tavuk daha bir leziz oluyor :) Bu turlu bir karisimla da daha farkli bir tat oldu. Umarim begenirsin, tesekkur ederim.
SilEllerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim.
SilHint baharatlari oranina dikkat edildi zaman cok lezzet veriyor yemeklere... Güzel bir ögün olmus,ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilHaklisin ablacim, zencefil, zerdecal ve digerlerini ayri ayri kullaniyorum ama bu sekilde bende ilk defa denedim gercekten farkli bir lezzet veriyor. Sagolasin ablacim...
SilBaharatları seviyorum ben de ..Özellikle ete ve tavuğa yakışıyor..ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBence de Yemeklerin olmazsa olmazlari :) Tesekkurler canim.
SilMasala baharatını ilk kez duydum. İçindekilere bakılırsa çok güzel olmalı.. Afiyetle tüketin.. Çok güzel olmuş masala baharatlı tavuk...
YanıtlaSilDenemeni tavsiye ederim Nahidecim, farkli ve de faydali bir baharat turu.
SilTesekkur ederim :)
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
SilHintliler bol baharatlı yiyeceklere bayılıyorlar... Fırın torbasının içinde de ne güzel pişmiştir... Tadını merak ettim, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEvet cok da faydali baharatlari tuketiyorlar :) Yumusacik, guzel bir tat oldu, tavsiye ederim Zulalcim. Guzel yorumun icin tesekkurler...
Silayyy bundan yedim ben yaaaa tavuk olan her şeye bayılıyom yaaa :))))
YanıtlaSilOhhhh.... Afiyetler olsun Deep :) Bende cok seviyorum da bu ara tavuk alirken sicak havalardan oturu cok dikkat ediyorum. Malum sicakta tavuk cok daha kolay bozuluyor :(
SilÇok güzel görünüyor:) akşama ne yapsam derken sizin blogunuzu kesfettim ve iyiki keşfetmişim:) ellerinize sağlık. ..takipteyim bende beklerim bloguma
YanıtlaSilOncelikle hosgeldiniz :) Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim... Degisik bir lezzet, umarim begenirsiniz.
SilSevgiler