24 Mart 2016 Perşembe

TAVUKLU ZERDECALLI BULGUR PILAVI




                        Bulgur pilavina sapsari bir goruntu vermek, bence harika :) 

            Tarif Turkmax Gurme kanalindan severek takip ettigim Sef Ugur Volkan Uysal'dan, kendisi cok degisik lezzetler hazirlayarak, guzel yorumlar katarak tariflerini bizlere sunmakta.
                        Bende bir iki ufak degisiklik ile zevkle bu pilavi denedim :)




Malzemeler
  • 1 adet tavuk gogus
  • 1.5 su bardagi pilavlik bulgur
  • 1.5 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 tatli kasigi zerdecal
  • 1 tatli kasigi tereyag
  • 7-8 adet arpacik sogan veya 1 adet ufak boy sogan
  • 2 adet yesil biber
  • 3 su bardagi tavuk suyu
  • Tuz

Yapilisi

  • Oncelikle tavugu haslayin. Haslandiktan sonra suyunu ayirip, ince ince tiftikleyin.
  • Biberleri ve soganlari cok kucuk olmayacak sekilde dograyin. Zeytinyaginda hafifce soteleyin. Bulguru ilave edin.  Zerdecal, tuz, tavuk suyu ve tiftiklediginiz tavuk etlerini ekleyerek pismeye birakin.
  • Pilav pistikten sonra tereyagini ufak parcalar halinde pilavin uzerine birakin ve dinlendirin.

AFIYET VE DE HELAL OLSUN...





42 yorum:

  1. Zerdeçal çok kullandığım bir baharat değil aslında ancak sarı pilav fikri bana da hoş geldi :)
    Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem faydali bir baharat hem de sari rengi ile gonulleri fethediyor :) Tavsiye ederim Senaycim.
      Tesekkur ederim :)

      Sil
  2. zerdeçallı çok hoş yapıcam bunu da ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim begenirsin canim :)
      Sevgiler

      Sil
  3. özellikle görüntüye bayıldım elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, eksik olmayin :)

      Sil
  4. Şu zerdeçalı bir gün bende pilavımda denemek istiyorum. Umarım tadını beğenirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kacirmayin derim, hem gozlere senlik hem de midelere :) Bana gore yemegin tadini bozan bir baharat degil aksine lezzet artiyor. Umarim begenirsiniz.
      Sevgiler

      Sil
    2. Yemeklerde baharat kullanmayı çok sevdiğim için sanırım bunu da severim. Teşekkür ederim yanıtınız için deneyeceğim.

      Sil
    3. Seveceginizi umuyorum :) Rica ederim ne demek.
      Sevgiler

      Sil
  5. Karnım acıktı galiba olsa da yesem :)) Ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yapali bir kac gun olmustu ama yine yapabilirim :) Tesekkur ederim...

      Sil
  6. Zerdeçal'in faydaları dinlemeye başladım ben de ama hala tanışamadım kendisiyle!
    Çok hoş görünüyor eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kisa zamanda mutlaka tanis Daginikcim :) Cunku dinledigin uzere de oldukca faydali bir baharat, tatlilara yemeklere de ayri bir tat katiyor.
      Tesekkur ederim canim...

      Sil
  7. Görüntüde lezzeti sahane:) Eline saglik Sinemcigim..

    Bende son zamanlarda sik kullanirim oldum zerdecali.Yemeklere biraz biraz katip, bizimkilerinde yararlanmasini sagliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim ablacim :) Cok iyi yapiyorsun, aslinda diger baharatlarimiz gibi cok kullandigimiz bir baharat degil ama asina olsak fena olmaz :)

      Sil
  8. Bulgur pilavını çok sevmekle beraber, hiç zerdeçallı denememiştim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık..
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin Nahidecim, faydalari saymakla bitmeyen renkli bir baharat :)
      Tesekkur ederim, Sevgiler :)

      Sil
  9. nefis görünüyor ellerinize sağlık
    sizi yeni keşfettim bana da beklerim
    https://aski-seker.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz ve de cok tesekkur ederim :)
      Mutlaka gelicem :)
      Sevgiler.

      Sil
  10. Bu aralar hint dizisi seyrediyorum ve zerdecali çok kullanıyorlar, hatta düğün merasimlerinde bile Zerdeçal töreni var.Hiç yemeklerde kullanmadım ama kıymetli bir baharat sanırım. Ellerinize sağlık görüntüsü süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha cok Hintlilerle anilan bir baharat, cogu yemeklerinde kullaniyorlar. Cok faydali bir baharat, tavsiye ederim. Ayrica zerde tatlisinda bile safran yerine kullanilabiliyor.
      Yorumunuz icin tesekkur ederim :)

      Sil
  11. Bulgur pilavı teması şahane. Bakır tava, tahta kaşık nasıl yakışıyor bulgura. Pilava bu rengi veren tadı merak etmedim de değil hani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden koylerimizde hep bu sekilde tuketilirmis bende yad etmek adina bu sekilde hazirlamistim :) Tadi da enfes diyebilirim, dene derim :)

      Sil
  12. Merhaba
    Tigris'in blog keşif etkinliğinden geliyorum :)
    Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğimle
    Sevgiler...
    Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Hosgeldiniz :) Tigris e de ayrica tesekkurler ne guzeldir blog etkinlikleri :) Sizlerle tanismak guzel, tesekkur ederim :)
      Sevgiler

      Sil
  13. EVET ZERDEÇAL ÇOK FAYDALI ELINE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  14. Tavuklu zerdeçallı bulgur pilavı! Bende isterim. Ya da uygun bir vakitte yapayım en iyisi :) Sarı renk ilginç geldi. Zerdeçal ile ilgili tv de yapılan bir konuşmayı hatırlamaya çalıştım bir kaç dakikadır. Sonra anımsadım. Çok cüzi miktarda balık yemegine konulursa balığın kokmasını engellermiş. Artık ne derece doğru bilemiyorum tabi. Aklıma geldi paylaşayım dedim...
    Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iste iste Zulalcim, bende hazirlayip ikram etmek isterim :) Bulgura ayri bir lezzet katiyor, ben cok begendim umarim sende seversin. Bilgi icin tesekkur ederim hic duymamistim denemek gerek :) Baligin tadina da nasil etki eder onu da merak ettim :)
      Sagol canim :)

      Sil
  15. Zerdeçal çok severim :) ellerinize sağlık şuan ben bi acıktım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanirim Cok severim diyen nadir kisilerdesiniz :) Bende cok seviyorum bulgura da cok yakisti, tavsiye ederim :)
      Sevgiler

      Sil
  16. Çok iyi fikir.Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir benim degil, tarif Sef Ugur Volkan Uysal a ait. Kendisinin cok degisik tarifleri var. Bende elimden geldigince denemeye ve begendiklerimi de paylasmaya calisiyorum :)
      Eksiksiz yorumlariniz icin cok tesekkurler.
      Sevgiler

      Sil
  17. Bulgurun ger çeşidini severim ama zerdeçalla hiç denemedim güzel görünüyor ellerinize sağlık :) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem tat hem renk cok guzel oluyor, tavsiye ederim :) Cok tesekkur ederim.
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)