Bulgur pilavina sapsari bir goruntu vermek, bence harika :)
Tarif Turkmax Gurme kanalindan severek takip ettigim Sef Ugur Volkan Uysal'dan, kendisi cok degisik lezzetler hazirlayarak, guzel yorumlar katarak tariflerini bizlere sunmakta.
Bende bir iki ufak degisiklik ile zevkle bu pilavi denedim :)
Bende bir iki ufak degisiklik ile zevkle bu pilavi denedim :)
Malzemeler
- 1 adet tavuk gogus
- 1.5 su bardagi pilavlik bulgur
- 1.5 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi zerdecal
- 1 tatli kasigi tereyag
- 7-8 adet arpacik sogan veya 1 adet ufak boy sogan
- 2 adet yesil biber
- 3 su bardagi tavuk suyu
- Tuz
Yapilisi
- Oncelikle tavugu haslayin. Haslandiktan sonra suyunu ayirip, ince ince tiftikleyin.
- Biberleri ve soganlari cok kucuk olmayacak sekilde dograyin. Zeytinyaginda hafifce soteleyin. Bulguru ilave edin. Zerdecal, tuz, tavuk suyu ve tiftiklediginiz tavuk etlerini ekleyerek pismeye birakin.
- Pilav pistikten sonra tereyagini ufak parcalar halinde pilavin uzerine birakin ve dinlendirin.
AFIYET VE DE HELAL OLSUN...
Zerdeçal çok kullandığım bir baharat değil aslında ancak sarı pilav fikri bana da hoş geldi :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok güzel görünüyor :))
Hem faydali bir baharat hem de sari rengi ile gonulleri fethediyor :) Tavsiye ederim Senaycim.
SilTesekkur ederim :)
zerdeçallı çok hoş yapıcam bunu da ;)
YanıtlaSilUmarim begenirsin canim :)
SilSevgiler
özellikle görüntüye bayıldım elinize sağlık..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim, eksik olmayin :)
SilŞu zerdeçalı bir gün bende pilavımda denemek istiyorum. Umarım tadını beğenirim :)
YanıtlaSilKacirmayin derim, hem gozlere senlik hem de midelere :) Bana gore yemegin tadini bozan bir baharat degil aksine lezzet artiyor. Umarim begenirsiniz.
SilSevgiler
Yemeklerde baharat kullanmayı çok sevdiğim için sanırım bunu da severim. Teşekkür ederim yanıtınız için deneyeceğim.
SilSeveceginizi umuyorum :) Rica ederim ne demek.
SilSevgiler
Karnım acıktı galiba olsa da yesem :)) Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSil:) Yapali bir kac gun olmustu ama yine yapabilirim :) Tesekkur ederim...
SilZerdeçal'in faydaları dinlemeye başladım ben de ama hala tanışamadım kendisiyle!
YanıtlaSilÇok hoş görünüyor eline sağlık :)
Kisa zamanda mutlaka tanis Daginikcim :) Cunku dinledigin uzere de oldukca faydali bir baharat, tatlilara yemeklere de ayri bir tat katiyor.
SilTesekkur ederim canim...
Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilGörüntüde lezzeti sahane:) Eline saglik Sinemcigim..
YanıtlaSilBende son zamanlarda sik kullanirim oldum zerdecali.Yemeklere biraz biraz katip, bizimkilerinde yararlanmasini sagliyorum:)
Cok tesekkur ederim ablacim :) Cok iyi yapiyorsun, aslinda diger baharatlarimiz gibi cok kullandigimiz bir baharat degil ama asina olsak fena olmaz :)
SilBulgur pilavını çok sevmekle beraber, hiç zerdeçallı denememiştim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..:)
Mutlaka denemelisin Nahidecim, faydalari saymakla bitmeyen renkli bir baharat :)
SilTesekkur ederim, Sevgiler :)
nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilsizi yeni keşfettim bana da beklerim
https://aski-seker.blogspot.com.tr/
Hosgeldiniz ve de cok tesekkur ederim :)
SilMutlaka gelicem :)
Sevgiler.
Bu aralar hint dizisi seyrediyorum ve zerdecali çok kullanıyorlar, hatta düğün merasimlerinde bile Zerdeçal töreni var.Hiç yemeklerde kullanmadım ama kıymetli bir baharat sanırım. Ellerinize sağlık görüntüsü süper.
YanıtlaSilEvet daha cok Hintlilerle anilan bir baharat, cogu yemeklerinde kullaniyorlar. Cok faydali bir baharat, tavsiye ederim. Ayrica zerde tatlisinda bile safran yerine kullanilabiliyor.
SilYorumunuz icin tesekkur ederim :)
Bulgur pilavı teması şahane. Bakır tava, tahta kaşık nasıl yakışıyor bulgura. Pilava bu rengi veren tadı merak etmedim de değil hani.
YanıtlaSilEskiden koylerimizde hep bu sekilde tuketilirmis bende yad etmek adina bu sekilde hazirlamistim :) Tadi da enfes diyebilirim, dene derim :)
SilEllerinize sağlık:)
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilMerhaba
YanıtlaSilTigris'in blog keşif etkinliğinden geliyorum :)
Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğimle
Sevgiler...
Elinize sağlık...
Merhabalar, Hosgeldiniz :) Tigris e de ayrica tesekkurler ne guzeldir blog etkinlikleri :) Sizlerle tanismak guzel, tesekkur ederim :)
SilSevgiler
nefiss elinize sağlık
YanıtlaSilCok sagolun :)
SilEVET ZERDEÇAL ÇOK FAYDALI ELINE SAĞLIK
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilTavuklu zerdeçallı bulgur pilavı! Bende isterim. Ya da uygun bir vakitte yapayım en iyisi :) Sarı renk ilginç geldi. Zerdeçal ile ilgili tv de yapılan bir konuşmayı hatırlamaya çalıştım bir kaç dakikadır. Sonra anımsadım. Çok cüzi miktarda balık yemegine konulursa balığın kokmasını engellermiş. Artık ne derece doğru bilemiyorum tabi. Aklıma geldi paylaşayım dedim...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım :)
Iste iste Zulalcim, bende hazirlayip ikram etmek isterim :) Bulgura ayri bir lezzet katiyor, ben cok begendim umarim sende seversin. Bilgi icin tesekkur ederim hic duymamistim denemek gerek :) Baligin tadina da nasil etki eder onu da merak ettim :)
SilSagol canim :)
Zerdeçal çok severim :) ellerinize sağlık şuan ben bi acıktım :)
YanıtlaSilSanirim Cok severim diyen nadir kisilerdesiniz :) Bende cok seviyorum bulgura da cok yakisti, tavsiye ederim :)
SilSevgiler
Çok iyi fikir.Elinize sağlık :)
YanıtlaSilFikir benim degil, tarif Sef Ugur Volkan Uysal a ait. Kendisinin cok degisik tarifleri var. Bende elimden geldigince denemeye ve begendiklerimi de paylasmaya calisiyorum :)
SilEksiksiz yorumlariniz icin cok tesekkurler.
Sevgiler
Bulgurun ger çeşidini severim ama zerdeçalla hiç denemedim güzel görünüyor ellerinize sağlık :) sevgilerimle.
YanıtlaSilHem tat hem renk cok guzel oluyor, tavsiye ederim :) Cok tesekkur ederim.
SilSevgiler