Goruntusu harika, lezzeti ondan da harika olan bu guzel pilavin tarifi zevkle takip ettigim Sevgili Blogger arkadasim Sevdicann ve Esinden :)
Sevgili arkadasim yayininda muhtesem bir lezzet diye bahsetmisti ama tadini alinca daha bir hos oldu bende enfes enfes diyorum :) Ayrica tarifi yapan Sevdicanin esidir. Boyle muhtesem bir lezzeti bizimle paylastiklari icin her ikisine de cok tesekkur ediyorum.
Bu arada ben pilavlarimi genelde zeytinyagi ile pisirip en son uzerine ufak tereyag parcalari atarak hazirlarim. Bu sefer Sevdicanin tarifine tam olarak sadik kalmak adina bu sekilde yaptim.
Malzemeler
- 1 su bardagi pirinc
- 3 adet orta boy havuc ( kup dogranmis )
- 1 buyuk sogan ( kucuk kucuk dogranmis )
- 300 gr kusbasi dana eti
- 1 tatli kasigi kimyon
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- Sicak su
- Tuz
Yapilisi
- Kusbasi etleri pilavi yapacaginiz tencereye alarak 1- 1.5 saat kadar kisik ateste sicak su ilavesi ile pisirin. ( Dilerseniz duduklu de pisirebilirsiniz )
- Pisen etlerin icine tereyagini, dogranmis soganlari ve havuclari ekleyin. Soganlar sararana kadar kavurun ve yikayip suzdugunuz pirinci ilave edin.
- En son kabuklari soyulmus butun haldeki sarimsaklari, kimyonu ve tuzunu katin. Karistirin. Uzerini gececek kadar sicak su ilave ederek kisik ateste pisirin.
AFIYET VE DE HELAL OLSUN...
Harika bir pilav olduğu görüntüsünden belli! Eline sağlık canım :) Bir arkadaşım üniversite de aynı evde kaldığı Özbek arkadaşlarının gecenin bir yarısı bu pilavdan pişirdiğini, uykudan uyandırıp onu da yemeğe davet ettiklerini söylemişti. Gecenin bir yarısı uyandırdıkları için Özbek arkadaşlarına kızıp yatmış gerisin geri :) Bu anısını bugün anlatsaydı "Deli misin?" diye sorardım :)
YanıtlaSilTesekkur ederim Zulalcim, evet pilav cok lezzetli de gece yarisi kalkilir mi iste onu bilemicem :) Guzel anini paylasitigin icin tesekkurler canim :)
Silmerhabalar bayılırım ellerinize sağlık, birde blogunuza girdiğimde içim ferahlıyor :)
YanıtlaSilMerhabalar. Guzel sozleriniz icin Cok tesekkur ederim :)
Silözbek pilavına bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilPilav nefis olmuş. Ben bulgur pilavını sevsem de pirinç pilavından asla vazgeçemiyorum..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Cok tesekkurler Nahidecim, bende bulgurcuyum ama dedigin gibi pirinc pilavlari da vazgecilecek gibi degil :)
Sileline sağlık canım. bu pilavi iyice merak ettim. ne güzel yapmışsın.
YanıtlaSilCok tesekkurler, dene eminim cok begeniceksin :)
Siluuuf çok güzel ben pilavın her çeşidine bayılırım ki zaten ellerinize sağlık dağınık anneden geliyorum takipteyim sevgiler
YanıtlaSilHosgeldiniz, cok tesekkur ederim :) Bayilmamak mumkun mu :)
SilBlog keşif etkinliğinden geliyorum. Maşallah çok güzel sunumlarınız ve tarifleriniz var. Elinize sağlık! :))
YanıtlaSilHosgeldiniz, sefalar getirdiniz :) Begenmenize cok sevindim :)
Silsinemcim dağınık anne seni haftanın blogu seçmiş:) tebrik etmeye geldim. çook sevgiler hamarat arkadaşım ^.^
YanıtlaSilEvet etkinlige cok zamanim olmadigi icin katilamamistim ama Daginikcim sagolsun buyuk incelik yapti :)
SilCok tesekkur ederim, cok zarifsin :)
Sevdiğim pilav çeşitlerindendir, süper gözüküyor, ellerine sağlık Renkli Mutfak!
YanıtlaSilhaftanın şanslısı.. seni seçmiş ki ruh ikizim ahahaha :)))
Cok tesekkur ederim Kore Fenomeni :)
SilCok buyuk surpriz yapti bana Daginikcim :)
Sürpriz dedin mi bi geri duracaksın sahne Dağınık!ın :)))
SilŞu ziyafetlerden bize ne zaman yapacaksın acaba :)))
Ooo...hic haddim degildir :)
SilSiz ne zaman isterseniz, yaptiklarini yemeyi sevenlerden pek degilimdirim daha cok yapayim sevdiklerim yesin :) Iste o zaman mutlu oluyorum :)
Dağınık annenin övgü dolu paylaşımından geliyorum beklerim bende sevgiler :)
YanıtlaSilHosgeldiniz, sefalar getirdiniz :)
SilCok sagolsun, umarim Daginikcigimin ovgulerine layigimdir :)
Sevgiler
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş:)
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilYa o ne görüntüdür ya. Az yicem derken bunu görmek acıktırdı beni. neyse birazdan gidip yerim bişiler. :D Ellerine sağlık...
YanıtlaSilGülücüklü Kal...
Cok tesekkur ederim, istah acmaya sebep oldum galiba cok pardon :)
SilTemenniniz icin ayrica tesekkurler :)
Merhaba haftanın bloğu seçmiş sizi dağınık annem kutlarım. Ve pilav gerçekten harika görünüyor aslında hep merak ettiğim ama cesaret edemediğim bir pilav siz böyle anlatınca artık yapmalıyım diye düşünüyorum. Ellerinize emeğinize sağlık :). Sevgilerimle
YanıtlaSilMerhaba, cok sagolun eksik olmayin :)
SilZor bir pilav degil, tadi da harika deneyin derim :)
Sevgiler
Merhaba
YanıtlaSilDağınık Anne'den geliyorum, haftanın bloğu seçilmişsiniz. Bebeği benim içi öpün koklayın :)
Takipteyim sizi...
Ellerinize sağlık...
Merhaba. Hosgeldiniz, cok tesekkur ederim :) Bende sizi takibe aldim blogunuzu da incelicem :)
SilHic opmez miyim :)
Sevgiler.
hiç duymadım ama kral sofrası yemeği gibi geldi bana. taam deniycem bi ara :)
YanıtlaSilBende Sevdican sayesinde ogrendim :) Acayip lezzetli :)
SilMerhaba blogunuzu takibe aldım bana da beklerim :) sevgiler
YanıtlaSilTasarım Evinden
Merhabalar ve de Hosgeldiniz :) Takibiniz icin tesekkur ederim mutlaka gelicem.
SilSevgiler
sinemcim merhabaa; ) misafirlige geldim komşucum:) hayirli kandiller guzelim. Allah dualarini kabul etsin. huzur ve mutluluk dolsun dunyana. kocaman sevgiler canım♥
YanıtlaSilMerhaba komsucum :) Hosgeldin sefalar getirdin az biraz ben gec dondum ama sana ne ikram edebilirim acaba :)
SilCok incesin, cok tesekkur ederim. Dualarin hepimiz icin olsun Amin insallah :)
Sevgiler
Bu pilava aslında yenibahar yakışıyor kimyon değil yenibaharla denemenizi şiddetle tavsiye ederim
YanıtlaSilOneriniz icin cok tesekkur ederim. Bir dahaki sefere yenibaharla denerim :)
SilBen bu tarifi biraz geç gördüm ama pilavın her türlüsünü kaşıklaya kaşıklaya yerim :))) daha önce duymuştum ama hiç tatma fırsatım olmadı et olmasaymış ne güzel olurmuş :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilHiç yemişliğim yok ama pilavı sevdiğimiz için farklı olanları da merak ediyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık :))
Tavsiye ederim cunku coook lezzetli :)
SilTesekkurler :)