Mutlu, guzel bir hafta sizlerle olsun...
Malzemeler
Rosto Kofte icin,
- 500 gr kiyma
- 2 adet sogan
- 3 corba kasigi bayat ekmek ici
- 1 adet yumurta
- 10-12 dal maydanoz
- 2 dis sarimsak
- 4 adet rendelenmis domates
- 1/2 su bardagi et suyu
- 1 corba kasigi siviyag
- Tuz, karabiber
Yapilisi
- 1 adet Sogan ve maydanozu temizledikten sonra ince ince kiyin, yumurtayi kucuk bir kasede cirpin.
- Genisce bir kaba kiymayi, sogani, maydanozu, ekmek icini, cirpilmis yumurtayi, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karistirip yogurun.
- Baton bir kek kalibini yagli kagit ile kaplayip kiymali karisimi kaliba doldurun.
- Onceden isitilmis 180 derece firinda 1 saat ya da 1 saat 15 dakika kofte iyice kizarana kadar pisirin.
- Domatesli sos icin, sogani ve sarimsaklari cok ince kiyip siviyagda kavurun. Rendelenmis domates, et suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karistirarak kaynamaya birakin. Kaynamaya baslayinca atesi kisin ve ara sira karistirarak 15 dakika daha pisirin.
- Rosto kofteyi firindan cikarinca bir tabaga veya tepsiye ters cevirin. Dilimleyerek servis tabagina alin ve uzerine domates sosu ilave edip sicak olarak servis yapin.
Sutlu Patates Puresi icin,
- 1 kg patates
- 250 ml sut
- 2 corba kasigi tereyag
- Tuz
- Karabiber
- Istege bagli muskat
Yapilisi
- Patatesleri soyup, uce dorde bolun ve tuzlu soguk suda haslayin. Suyunu suzdukten hemen sonra ayri bir kaba alip catalla iyice ezin.
- Tereyagini tencerede eritin ve ezilmis patatesleri icine ilave edip karistirin. Sutu yavas yavas karistirarak ekleyin. Bu sirada tuzunu ve karabiberini de katin.
- Sutu iyice cekip koyulasana kadar kisik ateste pisirin.
AFIYET VE DE HELAL OLSUN :)
Sutlu purenin icine dilerseniz rendelenmis kasar peyniri de ilave edebilirsiniz.
Fotoğraflar ve anlatım çok güzel ellerine sağlık canım. Patates kızartması yerine patates püresi tercihi de yerinde olmuş bence. Püre yaptığımda kaşar peyniri hiç eklemiyorum ben, aklıma da gelmez hiç. Not olarak aklımda tutacağım bu hatırlatmayı. Hayırlı günler :)
YanıtlaSilGuzel yorumlarinla hic yalniz birakmadigin icin cok tesekkur ederim Zulalcim. Kasar peynirli pureyi de mutlaka tavsiye ederim cunku daha da bir leziz oluyor :)
Siloffffff dünyadaki en güzel yemeklerden biri bu yaaa :) bi deee kuru fasulye veee tas kebabı :)
YanıtlaSil:)) Digerlerine de hic hayir diyemem secimler super Deep :)
SilKöftenizin içi çok güzel pişmiş görünüyor.püre de tam kıvamında görünüyor.Yalnız köftenin dilimlenmeden önceki halini merak ettim üstü çok fazla mı kızardı yani üstü yanmadan içi nasıl böyle iyi pişti?şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilOncelikle guzel yorumunuz icin tesekkur ederim.
SilSiz sorunca keske pismis halini de cekseymisim dedim kusuruma bakmayin onu dusunmemisim. Koftenin ici gibi disi da cok guzel cok kurumadan pisti. Icinin iyi pismesi icinde ekstradan hic birsey yapmadim bence bu konuda firinin nasil pisirdigi cok etkili oluyor. Yani firindan firina farkedebilir. Bir de kofteyi cok cok kalin yapmayin.
Umarim yardimci olabilmisimdir, Mutlu gunler...
Rosto yemeği nefis görünüyor, yanında patates püresi güzel eşlik etmiş:)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Cok tesekkur ederim :) Mutlu gunler
Silo foto komposto evet. üzüm elma karpuz. :)
YanıtlaSilHem de karpuzlu dogrusu tadini merak ettim Deep, ee bize bir tarif verebilirmisin :)
Siltımım yazıyim bi ara :)
YanıtlaSilSimdiden tesekkurler Deep :)
SilHarika bir sunum... Nefis bir lezzet.. Köfteyi bu şekilde hazırlamamıştım hiç.. İlk fırsatta deneyeceğim.. Ellerine sağlık.. Sevgiler..:)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Nahidecim cevap biraz gec oldu ama kusuruma bakma... Sunum acisindan cok zengin durdugunu soyleyebilirim :) tabi lezzeti ayri :)
SilBloğunuz çok hoşuma gitti ama takibe almama asıl bu yazınız neden oldu söylemek istedim :) Rostoyu çok severim ve yapılışını da merak ediyordum açıkçası. Fırsatım olduğunda kesinlikle deneyeceğim bu tarifi :)
YanıtlaSilBu arada Deep'ten geldim onu da söyleyeyim :))
Hosgeldiniz, cok memnun oldum :) Size hitap eden bir tarif olmasi ne guzel, yoksa kaciricakmisim :) Umarim deneyince cok begenirsiniz.
SilDeep, guzel insan cok sagolsun :)