27 Temmuz 2015 Pazartesi

SUTLU PURE ESLIGINDE ROSTO KOFTE





                                         Mutlu, guzel bir hafta sizlerle olsun...


Malzemeler


      Rosto Kofte icin,
  • 500 gr kiyma
  • 2 adet sogan
  • 3 corba kasigi bayat ekmek ici
  • 1 adet yumurta
  • 10-12 dal maydanoz
  • 2 dis sarimsak
  • 4 adet rendelenmis domates
  • 1/2 su bardagi et suyu
  • 1 corba kasigi siviyag
  • Tuz, karabiber

      Yapilisi
  • 1 adet Sogan ve maydanozu temizledikten sonra ince ince kiyin, yumurtayi kucuk bir kasede cirpin.
  • Genisce bir kaba kiymayi, sogani, maydanozu, ekmek icini, cirpilmis yumurtayi, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karistirip yogurun.
  • Baton bir kek kalibini yagli kagit ile kaplayip kiymali karisimi kaliba doldurun. 
  • Onceden isitilmis 180 derece firinda 1 saat ya da 1 saat 15 dakika kofte iyice kizarana kadar pisirin.
  • Domatesli sos icin, sogani ve sarimsaklari cok ince kiyip siviyagda kavurun. Rendelenmis domates, et suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karistirarak kaynamaya birakin. Kaynamaya baslayinca atesi kisin ve ara sira karistirarak 15 dakika daha pisirin.
  • Rosto kofteyi firindan cikarinca bir tabaga veya tepsiye ters cevirin. Dilimleyerek servis tabagina alin ve uzerine domates sosu ilave edip sicak olarak servis yapin.

      Sutlu Patates Puresi icin,

  • 1 kg patates
  • 250 ml sut
  • 2 corba kasigi tereyag
  • Tuz
  • Karabiber
  • Istege bagli muskat

      Yapilisi
  • Patatesleri soyup, uce dorde bolun ve tuzlu soguk suda haslayin. Suyunu suzdukten hemen sonra ayri bir kaba alip catalla iyice ezin.
  • Tereyagini tencerede eritin ve ezilmis patatesleri icine ilave edip karistirin. Sutu yavas yavas karistirarak ekleyin. Bu sirada tuzunu ve karabiberini de katin. 
  • Sutu iyice cekip koyulasana kadar kisik ateste pisirin.


AFIYET VE DE HELAL OLSUN :)


          Sutlu purenin icine dilerseniz rendelenmis kasar peyniri de ilave edebilirsiniz. 




16 yorum:

  1. Fotoğraflar ve anlatım çok güzel ellerine sağlık canım. Patates kızartması yerine patates püresi tercihi de yerinde olmuş bence. Püre yaptığımda kaşar peyniri hiç eklemiyorum ben, aklıma da gelmez hiç. Not olarak aklımda tutacağım bu hatırlatmayı. Hayırlı günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumlarinla hic yalniz birakmadigin icin cok tesekkur ederim Zulalcim. Kasar peynirli pureyi de mutlaka tavsiye ederim cunku daha da bir leziz oluyor :)

      Sil
  2. offffff dünyadaki en güzel yemeklerden biri bu yaaa :) bi deee kuru fasulye veee tas kebabı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Digerlerine de hic hayir diyemem secimler super Deep :)

      Sil
  3. Köftenizin içi çok güzel pişmiş görünüyor.püre de tam kıvamında görünüyor.Yalnız köftenin dilimlenmeden önceki halini merak ettim üstü çok fazla mı kızardı yani üstü yanmadan içi nasıl böyle iyi pişti?şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oncelikle guzel yorumunuz icin tesekkur ederim.

      Siz sorunca keske pismis halini de cekseymisim dedim kusuruma bakmayin onu dusunmemisim. Koftenin ici gibi disi da cok guzel cok kurumadan pisti. Icinin iyi pismesi icinde ekstradan hic birsey yapmadim bence bu konuda firinin nasil pisirdigi cok etkili oluyor. Yani firindan firina farkedebilir. Bir de kofteyi cok cok kalin yapmayin.

      Umarim yardimci olabilmisimdir, Mutlu gunler...

      Sil
  4. Rosto yemeği nefis görünüyor, yanında patates püresi güzel eşlik etmiş:)) Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. o foto komposto evet. üzüm elma karpuz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de karpuzlu dogrusu tadini merak ettim Deep, ee bize bir tarif verebilirmisin :)

      Sil
  6. Harika bir sunum... Nefis bir lezzet.. Köfteyi bu şekilde hazırlamamıştım hiç.. İlk fırsatta deneyeceğim.. Ellerine sağlık.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Nahidecim cevap biraz gec oldu ama kusuruma bakma... Sunum acisindan cok zengin durdugunu soyleyebilirim :) tabi lezzeti ayri :)

      Sil
  7. Bloğunuz çok hoşuma gitti ama takibe almama asıl bu yazınız neden oldu söylemek istedim :) Rostoyu çok severim ve yapılışını da merak ediyordum açıkçası. Fırsatım olduğunda kesinlikle deneyeceğim bu tarifi :)
    Bu arada Deep'ten geldim onu da söyleyeyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz, cok memnun oldum :) Size hitap eden bir tarif olmasi ne guzel, yoksa kaciricakmisim :) Umarim deneyince cok begenirsiniz.
      Deep, guzel insan cok sagolsun :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)