Cok severek yaptigim enfes yoresel bir lezzet, kimilerimiz kombe der, kimilerimiz de lokma belki baska isimleri de var... Annecigim cok guzel hazirlardi bende onun sayesinde ogrenmistim. Bu arada tarifi olculerin yarisi ile hazirladim oldukca da fazla cikti.
Hazir Ramazan ayindayiz, siz de sahur icin degisik tarifler ariyorsaniz kacirmayin derim :)
Yuzunuzden gulumsemenin eksik olmayacagi eglenceli bir hafta sonu olsun :)
Malzemeler
- 250 gr eritilmis tereyag ya da margarin
- 3 adet yumurta ( birinin sarisi uzeri icin )
- 2 su bardagi sut
- 1 su bardagi siviyag
- Yarim cay kasigi kabartma tozu
- 2.5 tatli kasigi tuz
- Aldigi kadar un
Yapilisi
- Genis bir kabin icerisine eritilip ilinmis margarini ve diger sivi malzemeleri ekleyerek cirpin. Arkasindan unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
- Hazirlanan hamuru yaglanmis tepsiye alip iyice yayin. Uzerine yumurta sarisi surup catalla delikler acin.
- Onceden isitilmis 180 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin. Ilindiktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET VE DE HELAL OLSUN :)
Kayın validem bu kömbelerden çok yapar. Hani çokta güzel olur. Ancak ben henüz cesaret edip, yapamadım. Ama senin tarifide görünce yapma isteği içinde uyandı doğrusu. :)
YanıtlaSilKayinvalidenizin de ellerine saglik :) Bence hic dusunmeden yapin cunku cok kolay eminim harika olucak.
SilSevgiler...
ellerinize sağlık :) sahurda börek yiyemiyorum nedense hep fazlaymış gibime geliyo :)
YanıtlaSilTesekkur ederim :) Oyleyse ramazan bittikten sonra artik :)
SilSevgiler
Renkli mutfak, bu yöresel lezzeti bilmiyorum ama kete diye getirmişti erzurumlu arkadaşım onu anımsattı bana ;)
YanıtlaSilAhhh..kete cok iyi bilirim annem cok guzel yapardi evimizde olmazsa olmazdi :) Lokma kete degil ama benziyorlar diyebilirim. Ne de olsa hamur isi :) Bir de ketenin cok turleri var.
SilGuzel bir ani hatirlattiysam ne mutlu bana :)
Olsa da yesek, sevmiştim ben de renkli mutfak 😉
SilO kadar türlerini bilmiyorum ki 😯 evet güzeldi, Erzurum lezzetlerinden kete ve kadayıf dolması gelmişti ne sevinmiştik, öğrenci evinde ne kıymetlidir ah ahhh 😉 güzel oldu, teşekkürler 💕
Insallah tek tek kete turlerini yapar yayinlarim Korecim :)
SilRica ederim ne demek :)
Sevgiler
Ellerinize emeğinize sağlık çok nefis olur çok da severim bizde de lokma denir tek farkı yomurta koymazdı annem . Erzincan'a selam olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Annenizin de ellerine saglik, onlarin elinden tadi cok farkli olur :) Cok guzel soylemissiniz selamlar olsun :)
SilSevgiler
Ellerinize sağlık hiç denemediğim nir lezzet:)
YanıtlaSilTesekkurler, tavsiye ederim :)
SilHiç ev yapımı yemedim ama çok sevdiğim bir tat. Malzemesi ne kadar basitmiş, denemek isterim.
YanıtlaSilEminim ev yapimi daha cok seviceksin :) Evet hem malzemesi hem yapmasi cok kolay.
Silyöresel yiyecekler güzeldir =) elinize sağlık =)
YanıtlaSilBence de :) Tesekkur ederim :)
SilBazen bizimkilerde yapar, bir iki defa içine patates rendeleyip yapmışlığım vardır. Ev ekmeği gibisi yok. Eline sağlık :)
YanıtlaSilSeninde ellerine saglik Zulalcim eminim enfes olmustur :)
SilTesekkur ederim canim.
Nefis olmalı yöresel yemekler bi başkadır az malzeme ile ne kadar harika lezzetler üretmiş kadınlarımız.
YanıtlaSilMuhtesem bir lezzet tavsiye ederim :) Aynen kadinlarimiz harikalar :)
SilBen ilk defa Kırşehirli bir arkadaşımda yemiştim ama o çok daha farklı yapmıştı. Demekki yapılışı da yöreye göre değişebiliyor. Hamuru mayalı hamurdu.Hamuru ikiye bölüp birini tepsiye düzleyerek yerleştirdikten sonra yumurta,süt,yağ çırpıp dökmüş sonra diğer hamuru üstüne kapatmıştı.Bu şekilde bekletip pişince dilimlemiş sizin gibi...aradaki sos,hamurun heryerine dağılıp kaybolmuş ve puf puf yumuşacık olmuştu...Sizinki de çok lezzetlidir eminim yağı bol çünkü
YanıtlaSilHer yoremizde o kadar cesit tarifler var ki, hangi birini tadip denesek sasiririz :) Anlattiginiz tarif de cok farkli, eminim cok guzeldir. Yapanin ellerine sizinde kaleminize saglik yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)
SilOfff offff diyorum şahaneee :) Ellerinize sağlık olsa da yesek dedim :))
YanıtlaSilCok tesekkur ederim begenmene sevindim :)
SilSevgiler
bizimkiler süt ve yumurta koymadan yaparlardı. o da çoooook lezzetli olur...
YanıtlaSilMerak ettim dogrusu denemek gerek, lezzetli olduguna hic suphe yok :)
SilYaptim cok begenildi tskler.
YanıtlaSilDeneyip de begenmenize ayni zamanda geri de donmenize cok sevindim :) Ben size tesekkur ederim :)
Sil