25 Haziran 2016 Cumartesi

ERZINCAN LOKMASI ( KOMBE )





                         Cok severek yaptigim enfes yoresel bir lezzet, kimilerimiz kombe der, kimilerimiz de lokma belki baska isimleri de var... Annecigim cok guzel hazirlardi bende onun sayesinde ogrenmistim. Bu arada tarifi olculerin yarisi ile hazirladim oldukca da fazla cikti.
                         
                         Hazir Ramazan ayindayiz, siz de sahur icin degisik tarifler ariyorsaniz kacirmayin derim :)


                    Yuzunuzden gulumsemenin eksik olmayacagi eglenceli bir hafta sonu olsun :)



Malzemeler
  • 250 gr eritilmis tereyag ya da margarin
  • 3 adet yumurta ( birinin sarisi uzeri icin )
  • 2 su bardagi sut
  • 1 su bardagi siviyag
  • Yarim cay kasigi kabartma tozu
  • 2.5 tatli kasigi tuz
  • Aldigi kadar un

Yapilisi
  • Genis bir kabin icerisine eritilip ilinmis margarini ve diger sivi malzemeleri ekleyerek cirpin. Arkasindan unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
  • Hazirlanan hamuru yaglanmis tepsiye alip iyice yayin. Uzerine yumurta sarisi surup catalla delikler acin. 
  • Onceden isitilmis 180 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin. Ilindiktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

AFIYET VE DE HELAL OLSUN :)



28 yorum:

  1. Kayın validem bu kömbelerden çok yapar. Hani çokta güzel olur. Ancak ben henüz cesaret edip, yapamadım. Ama senin tarifide görünce yapma isteği içinde uyandı doğrusu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayinvalidenizin de ellerine saglik :) Bence hic dusunmeden yapin cunku cok kolay eminim harika olucak.
      Sevgiler...

      Sil
  2. ellerinize sağlık :) sahurda börek yiyemiyorum nedense hep fazlaymış gibime geliyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) Oyleyse ramazan bittikten sonra artik :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Renkli mutfak, bu yöresel lezzeti bilmiyorum ama kete diye getirmişti erzurumlu arkadaşım onu anımsattı bana ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh..kete cok iyi bilirim annem cok guzel yapardi evimizde olmazsa olmazdi :) Lokma kete degil ama benziyorlar diyebilirim. Ne de olsa hamur isi :) Bir de ketenin cok turleri var.
      Guzel bir ani hatirlattiysam ne mutlu bana :)

      Sil
    2. Olsa da yesek, sevmiştim ben de renkli mutfak 😉
      O kadar türlerini bilmiyorum ki 😯 evet güzeldi, Erzurum lezzetlerinden kete ve kadayıf dolması gelmişti ne sevinmiştik, öğrenci evinde ne kıymetlidir ah ahhh 😉 güzel oldu, teşekkürler 💕

      Sil
    3. Insallah tek tek kete turlerini yapar yayinlarim Korecim :)
      Rica ederim ne demek :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Ellerinize emeğinize sağlık çok nefis olur çok da severim bizde de lokma denir tek farkı yomurta koymazdı annem . Erzincan'a selam olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annenizin de ellerine saglik, onlarin elinden tadi cok farkli olur :) Cok guzel soylemissiniz selamlar olsun :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Ellerinize sağlık hiç denemediğim nir lezzet:)

    YanıtlaSil
  6. Hiç ev yapımı yemedim ama çok sevdiğim bir tat. Malzemesi ne kadar basitmiş, denemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim ev yapimi daha cok seviceksin :) Evet hem malzemesi hem yapmasi cok kolay.

      Sil
  7. yöresel yiyecekler güzeldir =) elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  8. Bazen bizimkilerde yapar, bir iki defa içine patates rendeleyip yapmışlığım vardır. Ev ekmeği gibisi yok. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninde ellerine saglik Zulalcim eminim enfes olmustur :)
      Tesekkur ederim canim.

      Sil
  9. Nefis olmalı yöresel yemekler bi başkadır az malzeme ile ne kadar harika lezzetler üretmiş kadınlarımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtesem bir lezzet tavsiye ederim :) Aynen kadinlarimiz harikalar :)

      Sil
  10. Ben ilk defa Kırşehirli bir arkadaşımda yemiştim ama o çok daha farklı yapmıştı. Demekki yapılışı da yöreye göre değişebiliyor. Hamuru mayalı hamurdu.Hamuru ikiye bölüp birini tepsiye düzleyerek yerleştirdikten sonra yumurta,süt,yağ çırpıp dökmüş sonra diğer hamuru üstüne kapatmıştı.Bu şekilde bekletip pişince dilimlemiş sizin gibi...aradaki sos,hamurun heryerine dağılıp kaybolmuş ve puf puf yumuşacık olmuştu...Sizinki de çok lezzetlidir eminim yağı bol çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yoremizde o kadar cesit tarifler var ki, hangi birini tadip denesek sasiririz :) Anlattiginiz tarif de cok farkli, eminim cok guzeldir. Yapanin ellerine sizinde kaleminize saglik yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)

      Sil
  11. Offf offff diyorum şahaneee :) Ellerinize sağlık olsa da yesek dedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim begenmene sevindim :)
      Sevgiler

      Sil
  12. bizimkiler süt ve yumurta koymadan yaparlardı. o da çoooook lezzetli olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim dogrusu denemek gerek, lezzetli olduguna hic suphe yok :)

      Sil
  13. Yaptim cok begenildi tskler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyip de begenmenize ayni zamanda geri de donmenize cok sevindim :) Ben size tesekkur ederim :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)